Een ruim begrip, maar waar gaat loonwaarde precies over. Het gaat om de economische waarde van arbeid, ook als de werknemer niet helemaal volledig functioneert. Wanneer is dit wel en niet van toepassing? En hoe stel je dit vast? Enerzijds kun je denken aan werknemers die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt (vanuit bijvoorbeeld de Participatiewet), maar ook vanuit de verzuimregistratie. Hoe bepaal je namelijk of iemand voor 50% ziek is, en niet voor 45%? Verzuimverzekeraars willen dit graag weten, omdat een hogere loonwaarde een lagere schade-uitkering betekent. We nemen u graag mee in deze (niet altijd even strikt toegepaste) vraagstukken.
De training wordt gegeven door Johan Kelder
Download brochure
De brochure met de inhoud van Loonwaarde: wat is het en wat kan ik er mee? najaar 2024 kunt u hier downloaden:
Het doel van de training is om inzicht te krijgen in de reden waarom er een loonwaarde wordt vastgesteld. Tevens wordt inzicht gegeven in de verschillende methodieken van het bepalen van de loonwaarde.
Casemanagers, arbeidsdeskundigen, (inkomens-) verzekeraars, volmachten, arbodiensten.
Voor de training Loonwaarde: wat is het en wat kan ik er mee? kunnen gecertificeerde arbeidsdeskundigen zelfstandig PE punten (1,5 punt) aanvragen bij de NVvA. Het benodigde certificaat van deelname ontvang je van ons.
Hand-out van de presentatie.
Achtergrond bij loonwaarde methodieken.
Cursusgids Uniforme Loonwaardebepaling.