Bel mij terug

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u binnen 24 uur (op werkdagen) terug!

Laatste blog

Verzuimkosten beter verdelen is mogelijk! Uitgegeven op 20 juni 2018

Medio juni kwam het nieuws naar buiten; het gemiddelde verzuim in Nederland is gestegen. Naar... Naar de blog >

Laatste nieuws

Helpt u Janthony weer?

Het is alweer zes jaar geleden dat Janthony op zijn racefiets maar liefst vijf keer de Alp... Lees meer >

AOV en schadeafwikkeling

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is er voor het verzekeren van de financiële... Lees meer >

ENgage zoekt een casemanager

Ons zusterbedrijf ENgage is op zoek naar een ervaren Ziektewet/WIA-casemanager met hands-on... Lees meer >

Contact opnemen

Enkwest Opleiding & Advies B.V.
Deventerstraat 31
7311 LT Apeldoorn

Telefoon: 055 - 576 97 87
Email:info@enkwest.nl
Enkwest Academie:
academie@enkwest.nl

Boeken

In de loop van de tijd hebben medewerkers van Enkwest enkele boeken geschreven. Deze treft u hieronder aan met een beschrijving over de inhoud. Wilt u er een of meerdere bestellen? Neem dan contact met ons op via telefoon 055-5769787 of mail naar ons.

Ziektewet Casemanagement, meekijken bij Hotel Zwingelspaan

Als een werkgever zelf grip wil krijgen op Ziektewetinstroom en WGA-instroom vanuit de Ziektewet, kan hij overwegen om eigenrisicodrager te worden. Beperken van instroom kan de werkgever veel geld besparen en het is dus niet vreemd dat steeds meer werkgevers nadenken over eigenrisicodragerschap. Een werkgever die Ziektewet eigenrisicodrager wordt, gaat zelf de Ziektewet uitvoeren. Omdat dit voor de meeste werkgevers en ook voor de adviseur van de werkgever onbekend terrein kan zijn, is dit boekje geschreven. Het boek ‘Ziektewet Casemanagement’ kijkt mee bij werkgever Zwingelspaan die eigenrisicodrager wordt en laat u op een verhalende manier kennis maken met de belangrijkste aspecten van Ziektewet eigenrisicodragen. Het boek is verkrijgbaar voor € 17,50 (inclusief BTW en exclusief verzend- en administratiekosten). Wilt u een exemplaar bestellen, stuur dan een mailtje naar Willeke.

Recensie L. Kemper van Persoonality:                                                                                                                                                              Ik ben enorm blij met het boek. Perfecte handleiding voor de casemanager die te maken krijgt met het eigen risicodragerschap voor de ziektewet. Met concrete voorbeelden is stap voor stap uitgelegd hoe het eigen risicodragerschap voor de ziektewet werkt. Daarnaast is het ook nog aantrekkelijk beschreven waardoor het absoluut geen saai naslagwerk is maar juist een boek dat nieuwsgierig maakt en je bij vele kwesties weer kunt gebruiken om je verder op weg te helpen. Komt er een vervolg of een boek gericht op het eigen risicodragerschap voor de WGA, dan hoor ik het graag.

 

En-kwesties: uit het leven gegrepen

Sinds jaar en dag verschijnt onderaan in onze nieuwsbrief de ‘En-kwestie’, een luchtige afsluiter van onze Digi-kwest, waarin de ontwikkelingen in de sociale zekerheid vanuit een iets ander perspectief worden bekeken. Speciaal voor ons jubileum hebben we een selectie gemaakt van een aantal van deze columns en deze gebundeld in het boekje ‘En-kwesties: uit het leven gegrepen’. Het boekje is verkrijgbaar voor € 7,50 inclusief BTW, verzend- en administratiekosten. De opbrengst van het boekje is bestemd voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Wilt u een exemplaar bestellen, stuur dan een mailtje naar Willeke.

 

Van inkomen verzekerd door mijn werkgever

De terugtredende overheid heeft gezorgd voor veel financiële prikkels voor de werkgever en de werknemer. Maar ook vele gaten in de sociale zekerheid; denk bijvoorbeeld aan het WGA-hiaat. De verzekeraars hebben hun lesje geleerd en de zaken redelijk op orde. Nu de werkgevers nog. In een nieuw boek laat Janthony zien wat werkgevers van inkomensverzekeraars kunnen leren!
Het boek kan bij Enkwest besteld worden. De prijs is € 19,50 per exemplaar (inclusief BTW en exclusief verzend- en administratiekosten). Wilt u een exemplaar bestellen, stuur dan een mailtje naar Willeke.

 

Financiële risico's van arbeidsongeschiktheid voor de werkgever,  januari 2017 (6e druk)


Ziekteverzuim van het personeel kost geld, dat weet iedere werkgever. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid wordt het inzicht in de kosten voor de werkgever al veel minder transparant. Er volgt dan wellicht een verhoogde WGA-gedifferentieerde premie. Of de werkgever is eigenrisicodrager voor de WGA. Hoe werkt dit nu eigenlijk? Welke keuzes zijn er? Hoe zijn deze keuzes in te zetten om een financieel verantwoorde afweging te maken rond het al dan niet verzekeren van het risico van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid?

Dit boek gaat op praktische wijze in op de financiële kant van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Aan de hand van wet- en regelgeving, diverse voorbeelden en overwegingen krijgt u inzicht in de financiële keuzemogelijkheden. Maar ook krijgt u inzicht in de verzekeringsmogelijkheden op de private markt. Waarbij de samenhang tussen sociale zekerheid en private mogelijkheden iedere keer wordt getoond. De losse puzzelstukjes zijn samengevoegd tot een gestructureerd financieel beeld.
Het boek financiële risico's van arbeidsongeschiktheid voor de werkgever kan bij Enkwest besteld worden.
De prijs is € 19,50 per exemplaar (inclusief BTW en exclusief verzend- en administratiekosten). Wilt u een exemplaar, stuur dan een mailtje.

 
 
WIA; Instroom en daarna. De theorie na de WIA-instroom en het verhaal van mensen in de WIA

‘WIA instroom en daarna’ is een update van het WIA slachtofferboek met actuele bedragen en regelgeving rond de WIA. Bovendien zijn er drie nieuwe hoofdstukken aan het boek toegevoegd. Zo wordt de evaluatie van de WIA beschreven en komen ook inkomensverzekeraars aan het woord over de WIA. Wat dacht u van Arend Jansen van AEGON die zijn bedenkingen over de WIA uitspreekt of de schadebehandelaar die nog wel wat verbeterpuntjes weet… 

De prijs van deze uitgave is € 19,50 per exemplaar (inclusief BTW en exclusief verzend- en administratiekosten). Wilt u het boek WIA, instroom en daarna bestellen, neem dan contact met ons op via telefoon 055-5769787 of mail ons.

 

De ondernemer en het risico van arbeidsongeschiktheid

Dit boek geeft u een overzicht van de meest belangrijke aspecten rond de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Gestart wordt met het adviestraject, de keuzes die een ondernemer heeft om het risico wel of niet te verzekeren en de wetgeving die (nog) van toepassing is. Om daarna de diverse mogelijke verzekeringsvormen te behandelen. Als laatste wordt behandeld op welke wijze de verzekeraar omgaat met acceptatie en schade-afwikkeling. De toevoeging van praktische voorbeelden maakt het tot een prettig leesbaar naslagwerk.
Dit boek is rechtstreeks te bestellen bij Kluwer. Meer informatie of bestellen klik hier.

Eerder verschenen niet meer leverbare titels

Het beterschapboekEr is sprake van een cultuuromslag in Nederland, als het gaat om het denken over ziekte en arbeidsongeschiktheid. Het woord ‘arbeidsgeschiktheid’ heeft bijvoorbeeld geen inburgeringscursus meer nodig. Dit boek geeft een overzicht van bijzondere gerechtelijke uitspraken of opmerkingen van bekende personen. Of voorbeelden van hoe het ook zou kunnen. Daarnaast treft de lezer een overzicht aan van de meest gebruikte termen met een uitgebreide uitleg. Termen die zowel in de publieke sector, maar ook bij private verzekeringen worden gebruikt.


Dit boek is niet meer leverbaar.

Ziektewetboek, Aanpak van de vangnetproblematiek, mei 2014

De financieel adviseur kan in de verzekeringswereld niet meer om de Ziektewet heen. Door de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) krijgt deze Wet een grote impact op werkgevers en werkgeversverzekeringen. Het is voor iedereen die zich bezighoudt met inkomensverzekering daarom noodzaak om zich in de Ziektewet te verdiepen. Een flinke investering in kennis, want tot nu toe was de Ziektewet eigenlijk alleen interessant vanwege haar no-risk polis. Enkwest biedt een eenvoudige manier om op de hoogte te zijn van de impact van de nieuwe Ziektewet. In het ‘Ziektewetboek, Aanpak van de vangnetproblematiek’ staat de geschiedenis, heden en toekomst van de wetgeving. Centraal staat de invloed van BeZaVa op werkgevers en de werkgeversverzekeringen.

Dit boek is niet meer leverbaar.

WIA advies aan de particulierIn dit boek uit 2007 is aandacht besteed aan het WIA –advies aan de particulier. Met de komst van de WIA is veel veranderd rond de risico’s bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. De WIA is in de plaats van de WAO gekomen. En met recht wordt vaak gezegd dat er geen betere verklaring voor WIA is dan: Wat Ingewikkeld Allemaal.
Maar niet alleen de WIA is ingewikkeld, ook alle aanvullende regelingen eromheen. De werknemer kan onder een cao-regeling vallen, of onder een collectieve verzekering van de werkgever.
En als er al duidelijkheid is over een WIA-aanvulling, dan is het nog maar de vraag welk risico dan werkelijk is afgedekt. In dit boek uit 2007 is op een praktische wijze inzicht gegeven in alle aspecten rond het thema ‘arbeidsongeschiktheid en de werknemer’.  Waarbij het risico van het niet meer kunnen opbrengen van de hypotheeklasten door arbeidsongeschiktheid, nadrukkelijk naar voren komt.