Bekijk onze opleidingen

Goede kennis hebben over ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid betekent dat u de sociale zekerheid begrijpt. De sociale zekerheid die ieder jaar verandert. Soms ingrijpend, soms een kleine aanpassing. Denk aan wijzigingen in de Ziektewet, WIA, Participatiewet, de AOW-leeftijd, het casemanagement of de Wet verbetering Poortwachter. De overheid privatiseert en wijzigt en de private markt verandert mee. De publieke en private verzekeringssystemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zodat iedere wijziging in de werknemersverzekeringen doorwerkt in de private aanvullingen. De inkomensadviseur en de casemanager moeten het begrijpen, de risico’s voor werkgevers en werknemers doorzien en hun relaties adviseren over passende oplossingen en (wijzigingen van) beleid rond ziekte van werknemers.

Adviseurs en casemanagers kunnen bij Enkwest terecht voor opleidingen over verzekeringen. Daar houdt het natuurlijk niet op, want inkomen gaat over de integrale aanpak van de risico’s van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Naast verzekeringsaanbod en verzekeringsrecht, spelen de arbowetgeving, arbeidsrecht, privacy, de beginselen van de claimbeoordeling WIA, het stelsel van subsidies en de financiering van de sociale zekerheid een belangrijke rol. Enkwest opleidingen hebben oog voor het totale speelveld binnen de wereld van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Voor de goede basis in uw werk als Adviseur Inkomensverzekeringen of Casemanager heeft Enkwest diverse opleidingen die aansluiten op de kennisbehoefte vanuit de praktijk.

Hieronder vindt u een overzicht van ons actuele opleidingsaanbod. Daarnaast hebben we diverse trainingen om u in kort tijdsbestek bij te spijkeren in gerichte relevante vakgebieden.

Voor de trainingen klik hier.

Maandag 3, 10 en 17 juni 2024

AOV-verdiepingsopleiding voorjaar 2024

Bekijk opleiding
dinsdag 4, 11 en 18 juni 2024

Omgaan met WIA Schade (3 dagen) voorjaar 2024

Bekijk opleiding