Terug naar overzicht
11 mei 2015

Verschillen in Arbopakketten

Naast het afsluiten van een verzuimverzekering kan, of in veel gevallen moet ook aanvullende arbodienstverlening worden afgesloten. De verzekeraars bieden daarbij keuze uit verschillende arbodiensten en pakketten. Maakt het uit welk pakket de werkgever heeft gekozen? Stefanie heeft weer een voorbeeld voor u.

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

In de productkaart ARBO pakketkosten en dienstverlening zijn, naast de kosten per Arbo pakket, ook de vergoedingen van de dienstverlening opgenomen. Daarnaast zijn de tarieven van aanvullende dienstverlening die niet in het pakket zijn opgenomen in de productkaart gezet. Hieronder laten wij aan de hand van een voorbeeldbedrijf zien welke verschillen er bestaan tussen de Arbo pakketten.

Notariskantoor Wiersema

Notariskantoor Wiersema heeft vijftig medewerkers in dienst met een loonsom van € 1.400.000,- In dit voorbeeld kan de werkgever kiezen uit de volgende Arbo pakketten:

Verzekeraar

Amersfoortse

Aegon

Delta Lloyd

Arbopakket

Arboduo met arbobegeleiding

Capability

ArboNed

Topgarant

Prijs Arbo pakket

€ 103,-

€ 93,85

€ 100,-

Prijs

Totaal

€ 5.150,-

€ 4.692,50

€ 5.000,-

 

Eén van de werknemers van het notariskantoor, Jan Willems, is langdurig ziek. Het is niet helemaal duidelijk wat de arbeidsmogelijkheden zijn en daarom wordt er een arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd. De prijzen van dit onderzoek kunnen uiteenlopen zoals hieronder is te zien. 

 

Verzekeraar

Amersfoortse

Aegon

Delta Lloyd

Kosten loonwaarde- of AD-onderzoek

Interventie niet genoemd, tarief op aanvraag

 

€ 410,75

€ 1.120,-

 

De genoemde interventies binnen het Arbo pakket worden vaak tot een bepaald maximum percentage of bedrag vergoed. In onderstaande tabel staat in hoeverre de verzekeraars re-integratiekosten vergoeden.

 

Verzekeraar

Amersfoortse

Aegon

Delta Lloyd

Vergoeding re-integratie

100%

Min. 80%

 

Bij 2e spoortrajecten wordt € 1.250,- van de kosten vergoed

Tot 50%

 

Maximale vergoeding is € 5.000,- per dossier

 

Wij hopen met deze voorbeelden te laten zien dat het loont om de verschillende Arbo pakketten en vergoedingen met elkaar te vergelijken. Echter zijn dit voorbeelden, het is mogelijk dat andere interventies andere prijsverschillen tussen de Arbo pakketten laten zien.

Volgens de opgave van de arbodiensten zijn dit de tarieven voor genoemde interventies. Of de verzekeraar deze kosten vergoedt, bepaalt de betreffende verzekeraar.

Heeft u interesse in afname van ons ARBO onderzoek? Mail dan naar Gery Lansing