Terug naar overzicht
04 januari 2016

UWV Werkgeversportaal handig?

UWV is werkgevers digitaal van dienst met het Werkgeversportaal. Op de UWV site kan de werkgever inloggen op het werkgeversportaal en komt dan op de web-omgeving van zijn eigen onderneming.  In deze omgeving kunnen

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

UWV is werkgevers digitaal van dienst met het Werkgeversportaal. Op de UWV site kan de werkgever inloggen op het werkgeversportaal en komt dan op de web-omgeving van zijn eigen onderneming.  In deze omgeving kunnen bijvoorbeeld brieven over Ziektewet- en WAZO-uitkeringen van werknemers worden bekeken.  Ook kunnen werkgevers via hun portaal online verzuim melden, een re-integratieverslag of een ontslagaanvraag uploaden.

Allemaal handig, maar de mooiste functie binnen het portaal is dat werkgevers een vraag per mail kunnen voorleggen aan het UWV. Het komende jaar zullen veel werkgevers een advies nodig hebben over WGA-eigenrisicodragerschap. Het is bij deze adviezen altijd lastig om de juiste gegevens tijdig te ontvangen. Hier kan het UWV werkgeversportaal uitkomst bieden. Inkomensadviseurs kunnen bijvoorbeeld de werkgever verzoeken om informatie over WGA- instroom, met de tip om deze vraag via het werkgeversportaal bij UWV neer te leggen.

Werkgeversportaal handig? Jazeker!