Terug naar overzicht
22 mei 2018

UWV-hulp

De overheid wil dat er extra banen komen voor werknemers met een beperking. In de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten is vastgelegd voor welke werknemers er in totaal 125.000 arbeidsplaatsten moeten worden gecreëerd. Werkgevers worden

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

De overheid wil dat er extra banen komen voor werknemers met een beperking. In de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten is vastgelegd voor welke werknemers er in totaal 125.000 arbeidsplaatsten moeten worden gecreëerd. Werkgevers worden verleid met subsidies, maar welke? En telt iedere werknemer mee voor zowel de banenafspraak als de quotumregeling? UWV geeft antwoord.

UWV heeft voor de dienstverlening aan werkgevers die een arbeidsbeperkte werknemer in dienst (willen) nemen een advieswijzer ontwikkeld. Met deze advieswijzer krijgt  de werkgever inzicht in welke regelingen van toepassing zijn wanneer hij iemand in dienst neemt of heeft die in het doelgroepregister staat. Daarnaast is er ook een tip te vinden voor werkgevers die niet weten of hun werknemer in het doelgroepregister van de Banenafspraak staat: Wanneer u niet weet onder welke doelgroep uw werknemer of sollicitant valt, dan kunt u hem vragen of hij een uitkering heeft of heeft gehad, of hij een beslissing van UWV heeft waaruit blijkt dat hij een uitkering of een no-riskpolis heeft.

De advieswijzer, compleet met disclaimer, kunt u hier vinden.