Terug naar overzicht
04 maart 2013

Uit onderzoek blijkt: Werknemers zien werkplek smeriger worden (maart 2013)

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Regelmatig komen er opmerkelijke nieuwsberichten langs waarin de veelbelovende passage: ‘uit onderzoek blijkt…’ een rol speelt. Enkwest duikt in de nieuwsberichten en de achterliggende onderzoeken om te beoordelen of de soep zo heet is als deze wordt opgediend. Deze keer een onderzoek van Ipsos.

Ipsos heeft 500 medewerkers uit het Nederlandse bedrijfsleven onderworpen aan een schoonmaakbelevingsonderzoek. De opmerkelijke conclusies zijn dat werknemers vinden dat hun werkplek smeriger wordt en dat schoonmakers te weinig tijd krijgen om hun werk adequaat uit te voeren. Vies sanitair is de grootste ergernis en zorgt ervoor dat veel werknemers niet eens durven te zitten op het toilet. Niet verwonderlijk dus dat een derde van de bevraagden wel een euro per maand meer zou willen betalen in ruil voor een schone bril. Het blijkt verder dat schoonmaken overdag op prijs wordt gesteld en dat terwijl maar een derde van de bedrijven overdag schoonmaakt.

De opdracht voor de uitvoering van dit werknemersonderzoek komt uiteraard van een schoonmaakbedrijf. Het bedrijf maakt (ook uiteraard) overdag schoon en is verheugd dat werknemers extra willen investeren in een schonere werkomgeving.

Is uw oog ook gevallen op een opmerkelijk onderzoek? Laat het ons weten!