Terug naar overzicht
21 juni 2013

Stefanie weet raad!

Wanneer een werkgever een collectieve inkomensverzekering af- of oversluit, moeten zijn werknemers op de verzekering worden aangemeld. Ook werknemers die nieuw bij de werkgever in dienst treden, moeten op de inkomensverzekering worden bijgeschreven. Over de aanmelding van een aantal bijzondere werknemers krijgen wij vaak vragen. Moet bijvoorbeeld een werknemer met een Wajonguitkering op de WIA aanvullingsverzekering aangemeld worden? En hoe zit het met AOW’ers en in dienst gehouden 35 minners op de verzuimverzekering?

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Wanneer een werkgever een collectieve inkomensverzekering af- of oversluit, moeten zijn werknemers op de verzekering worden aangemeld. Ook werknemers die nieuw bij de werkgever in dienst treden, moeten op de inkomensverzekering worden bijgeschreven.

Over de aanmelding van een aantal bijzondere werknemers krijgen wij vaak vragen. Moet bijvoorbeeld een werknemer met een Wajonguitkering op de WIA aanvullingsverzekering aangemeld worden? En hoe zit het met AOW’ers en in dienst gehouden 35 minners op de verzuimverzekering? Stefanie heeft de bijzonderheden op een rij gezet en in een praktische paper gebundeld. In deze paper analyseert zij wat er precies zo bijzonder is aan deze werknemers. Bovendien wordt onderzocht of deze werknemers moeten worden aangemeld voor de inkomensverzekeringen. U kunt de paper ‘Onderzoek bijzondere werknemers’ bij ons bestellen voor € 39,50 excl btw. Stuurt u hiervoor een mail aan Stefanie.

Bent u Enkwest abonnee dan hoeft u niets te doen; u krijgt de paper automatisch toegestuurd.