Terug naar overzicht
08 juni 2015

Seminar ‘Op weg naar 12-jaarsdekkingen’

Naar aanleiding van de ontwikkelingen op de verzekeringsmarkt organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Inkomen Adviseurs (NVIA) op donderdag 4 juni een seminar in samenwerking met de actuarissen en risk professionals van Triple A – Risk Finance. De onderwerpen van het seminar waren het functioneren van

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Naar aanleiding van de ontwikkelingen op de verzekeringsmarkt organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Inkomen Adviseurs (NVIA) op donderdag 4 juni een seminar in samenwerking met de actuarissen en risk professionals van Triple A – Risk Finance.

De onderwerpen van het seminar waren het functioneren van het hybride stelsel en de ontwikkelingen op de markt. Zo werd de samenvoeging van WGA-vast en WGA-flex besproken die per 1 januari 2017 wordt ingevoerd. En de gevolgen daarvan voor alle relevante verzekeringen: ziekteverzuim, ZW eigen risicodragen en WGA eigen risicodragen. Ook de ontwikkeling naar een 12-jaarspropositie kwam aan bod.

Onder leiding van voorzitter Peter Abelskamp van de NVIA en dagvoorzitter Tom Veerman van Triple A hebben verschillende deskundigen gesproken. Janthony Wielink belichtte de te verwachten wijzigingen. Max Kaspers van Triple A – Risk Finance gaf de aanwezigen een kijkje in de keuken van de actuaris en liet zien hoe premies worden vastgesteld met behulp van het Markov-model en het kansenstelsel van het Verbond. Vervolgens vertelde Jan-Maarten van Sonsbeek van het UWV over de rol van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen. Hij gaf zijn visie op de discussies over de reikwijdte van loondoorbetaling bij ziekte en premiedifferentiatie aan de hand van verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Ten slotte mocht Maikel de Groot van de Goudse vertellen over de strategie van de verzekeraar. Ook hier kwamen de verschillende ketens en het dynamische speelveld aan bod. Aan het einde van het seminar was er nog ruimte voor het stellen van vragen, waaruit mooie discussies ontstonden.

Onder de aanwezigen van het seminar waren actuarissen, tussenpersonen en medewerkers van verschillende grote verzekeraars. Met maar liefst 180 aanmeldingen mag het een succesvol seminar worden genoemd.