Terug naar overzicht
10 oktober 2022

Regres weer makkelijker

Bij ziekte van een werknemer bestaan de voornaamste kosten uit de loondoorbetaling bij ziekte, re-integratietrajecten en doorbelasting van de WGA-uitkering. Als de arbeidsongeschiktheid is veroorzaakt door een aansprakelijke derde partij, dan kunnen deze kosten op die partij worden verhaald. Een wetswijziging moet het verhalen van schade wat makkelijker gaan maken. Net zo makkelijk als het vroeger al was.

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Voor wat betreft het verhalen van loondoorbetaling bij ziekte en re-integratiekosten is normaliter de werkgever aan zet, al dan niet geassisteerd door een inkomensverzekeraar. Als de arbeidsongeschiktheid leidt tot Ziektewet- en/of WGA-instroom dan kan het UWV de uitkeringslasten verhalen. Is de werkgever eigenrisicodrager, dan heeft deze een zelfstandig recht om regres in te stellen. Als een werkgever echter geen eigenrisicodrager is, zal zowel de werkgever of zijn verzekeraar en het UWV druk bezig zijn om de kosten op een aansprakelijke derde te verhalen. Het is dan natuurlijk handig als het UWV en de werkgever met elkaar kunnen communiceren over de in te stellen of ingestelde regresacties. Deze communicatie heeft tot 2020 plaatsgevonden, maar op dat moment is geconstateerd dat daarvoor de benodigde wettelijke grondslag ontbrak. Er werd daardoor ongeoorloofd gecommuniceerd over de persoonsgegevens van de aansprakelijke partij.

De Ziektewet en de Wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen worden gewijzigd, zodat de werkgever en het UWV elkaar op verzoek informatie kunnen verstrekken, die noodzakelijk is voor de uitoefening van het regresrecht. Bij deze informatieverstrekking mogen dan persoonsgegevens, waaronder het burgerservicenummer, worden verwerkt.

Het verhalen van de kosten van loondoorbetaling bij ziekte, re-integratietrajecten en doorbelasting van de WGA-uitkering is niet iets waar iedere werkgever ervaring mee heeft. De meeste inkomensverzekeraars ondersteunen daarom de bij hen verzekerde werkgevers. Het kan dan gaan van advies tot het compleet overnemen van de regresacties. Bij sommige verzekeraars gaat het om gratis dienstverlening en bij andere zal er een aparte verzekering afgesloten moeten worden. In Poliskraker kunt u lezen hoe de belangrijkste verzekeraars dit hebben geregeld in hun polisvoorwaarden. Meer informatie