Terug naar overzicht
02 maart 2015

Op de markt

Gery en Stefanie, onze doorgewinterde analisten, spitten in polisvoorwaarden, brochures en offertes naar opmerkelijke zaken. Periodiek laten ze u weten wat er aan opmerkelijk nieuws is of ontwikkelingen waarvan u op de hoogte zou moeten zijn. Afgelopen maand viel het Stefanie op, dat de polisvoorwaarden van stop loss verzuimverzekeringen onderling aanzienlijk verschillen.

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Gery en Stefanie, onze doorgewinterde analisten, spitten in polisvoorwaarden, brochures en offertes naar opmerkelijke zaken. Periodiek laten ze u weten wat er aan opmerkelijk nieuws is of ontwikkelingen waarvan u op de hoogte zou moeten zijn. Afgelopen maand viel het Stefanie op, dat de polisvoorwaarden van stop loss verzuimverzekeringen onderling aanzienlijk verschillen. Stefanie somt er enkele voor u op:

Enkele verzekeraars hebben de voorwaarde dat als er een geschil is met een zieke werknemer, het verplicht is een deskundigenoordeel aan te vragen bij UWV. Een second opinion bij een andere bedrijfsarts volstaat dus niet en de werkgever moet het deskundigenoordeel betalen. Ook een opvallende vond ik dat een verzekeraar bepaalt dat verzuim uiterlijk op de tweede ziektedag gemeld moet worden. Bij een conventionele verzuimpolis logisch, bij een stop loss dekking komt het me wat overdreven over. Ook moet een werkgever opletten als hij een 35-minner in dienst houdt. Een verzekeraar bepaalt namelijk dat er bij een zieke 35-minner alleen recht is op loonschadevergoeding als de arbeidsovereenkomst is aangepast.

Kortom, stop loss lijkt eenvoudig, maar de details maken het verschil.