Terug naar overzicht
21 augustus 2015

Onbekende verzekeringen en verplichtingen

Werkgevers hebben vaak geen idee wat voor verzekering ze voor hun werknemers hebben afgesloten, of belangrijker: moeten afsluiten. Zo weet 20 procent van de werkgevers niet of er een cao-verplichting voor een WIA aanvulling bestaat en de helft van de werkgevers denkt dat er geen aanvullende bepalingen in de cao aanwezig zijn . Ruim een derde van de werkgevers is onbekend met

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Werkgevers hebben vaak geen idee wat voor verzekering ze voor hun werknemers hebben afgesloten, of belangrijker: moeten afsluiten. Zo weet 20 procent van de werkgevers niet of er een cao-verplichting voor een WIA aanvulling bestaat en de helft van de werkgevers denkt dat er geen aanvullende bepalingen in de cao aanwezig zijn . Ruim een derde van de werkgevers is onbekend met de wettelijk geregelde WIA uitkering, dus we kunnen aannemen dat de inhoud van WIA aanvullingsverzekeringen de meeste werkgevers boven de pet zal gaan.

Hoe kan een adviseur hiermee omgaan? Mag niet verwacht worden dat een werkgever weet wat zijn verplichtingen zijn en of hij aan deze verplichtingen voldoet? Enkwest vindt van wel en daarbij kunnen we de adviseur ondersteunen.

Hoe werkt het

U kunt aangeven welke WIA aanvullingsverzekering u heeft afgesloten voor uw relatie en onder  welke cao of cao’s uw relaties vallen. Enkwest verzorgt per cao een informatietekst In deze tekst wordt uitgelegd wat de verplichtingen op het gebied van WIA aanvulling in de cao inhouden. Vervolgens wordt geanalyseerd of de afgesloten collectieve verzekering voldoet aan de verplichtingen. Ook als er geen cao van toepassing is op uw relatie(s) dan kunt u de werkgever informeren. Voor de door u afgesloten WIA aanvullingsverzekering verzorgen we een heldere uitleg over de inhoud van de dekking.

Voor de combinatieteksten over de cao-inhoud en afgesloten verzekering betaalt u € 125 exc. btw per cao. Wilt u alleen een informerende tekst over de inhoud van de afgesloten WIA aanvullingsverzekering dan is uw investering € 75 excl. btw per verzekeringssoort. Onze Abonnees krijgen € 25 korting op deze tarieven.

Ook werknemers informeren?

Ook werknemers weten zeer weinig over WIA aanvullingen. Maar liefst tweederde van de werknemers weet niet of er iets per cao is geregeld en of de werkgever een aanvullingsverzekering heeft afgesloten.  Adviseurs kunnen de werkgever aanbieden om ook de werknemers te informeren. Enkwest levert hiervoor informatiemateriaal: teksten voor brochures of intranet en ook een PowerPointpresentatie behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie? mail Jeroen