Terug naar overzicht
14 april 2013

Nu al beginnen met Wft Inkomen? (april 2013)

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

De inhoud van Wft Inkomen is onlangs bekend gemaakt. U kunt u voorbereiden op afgerond 25 eindtermen en 160 toetstermen. Wilt u ze allemaal lezen, kijk dan hier. Deze Wft module is bedoeld voor de adviseurs van inkomensverzekeringen, dus niet voor Arbodiensten, re-integratieadviseurs etc.

De meeste lezers van onze Digi-Kwest zijn ervaren adviseurs die geen nieuw Wft-diploma hoeven te halen. Zij hebben tot op heden Wft Schade bijgehouden door middel van permanente educatie (PE).  Voor hen is  er sprake van een apart inhaalprogramma. Dit programma geldt ook voor de adviseurs die vallen onder het bedrijfsvoeringsmodel.  Deze groep adviseurs zal uiterlijk 1-7-2015 het niveau van Wft Inkomen aantoonbaar moeten hebben behaald.  Hoe de inhoud van het inhaalprogramma er exact uit gaat zien, is tot op heden nog niet bekend. Wel is bekend dat er een centrale examenvragenbank zal worden ontwikkeld.  Het ligt in de lijn der verwachting dat het inhaalprogramma en de examenvragen vooral aandacht zullen besteden aan Inkomens-onderwerpen die tot op heden minder aandacht hebben gehad in Wft Schade.  Ook nieuwe ontwikkelingen, zoals de Wet BeZaVa,  zullen onderdeel zijn van het inhaalprogramma. Verder kan er aandacht voor vaardigheden en competenties worden verwacht; kennen is een ding, toepassen is iets heel anders. Vanaf 1 januari 2014 kunnen de eerste examens worden afgenomen.

Enkwest krijgt regelmatig de vraag of wij al een programma voor Wft Inkomen hebben. Hoewel pas gaandeweg dit jaar duidelijkheid zal ontstaan over de exacte inhoud van het inhaalprogramma, kan Enkwest inderdaad al Wft-inkomenshulp bieden. Wij verzorgen incompany trajecten, waarbij alle onderwerpen van Wft Inkomen aan bod komen. Centraal in onze opleidingen staat een ‘grondige en actuele kennis van sociale verzekeringen’ en ‘een praktische toepassing van deze kennis in de bestaande verzekeringsproducten’. Vooral omdat er aandacht gegeven wordt aan  onderwerpen die in Wft Schade niet of nauwelijks aan bod zijn gekomen, sluiten onze trainingen aan op de eisen van het (nog bekend te maken) inhaalprogramma.

Meer informatie? Mail Johan Kelder