Terug naar overzicht
12 maart 2012

En-kwestie: Uitbreiding Van Leeuwen Convenant (maart 2011)

 

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Glasvezel, dat moest het worden. Dat werd mij afgelopen december door mevrouw V. uitgelegd, maar eigenlijk weet ik nog steeds niet waarom. De hele handel van telefoon, televisie en internet moest en zou over van aanbieder Z (voorheen C) naar aanbieder K. Het zou een heleboel snoeren en kabels schelen en bovendien zou het PC gebruik supersonische snelheden aannemen dankzij deze glasvezelkabel.

Dus het contract bij aanbieder Z maar opgezegd en bij aanbieder K een aanvraag gedaan met een ingangsdatum die twee weken eerder lag dan de opzegdatum van het oude pakket. Je weet maar nooit; zonder vaste telefoon en eventueel televisie is functioneren nog mogelijk, maar valt internet weg dan wordt je enkele decennia in de tijd teruggeworpen. Na het ondertekenen van opzegging en aanvraag liet de frustratie niet lang op zich wachten…

Aanbieder K, die ons met open armen had ontvangen, bleek te druk te zijn om een tijdige aansluiting te regelen. Gebeld met aanbieder Z om het contract een maand later te beëindigen, wat geen enkele probleem was. Wel dus. Een week later deed de telefoon het niet meer. Aanbieder Z liet weten dat dit kwam omdat aanbieder K inmiddels het telefoonnummer had overgenomen. Nu bleek dat daarmee de televisie- en internetverbinding ook meteen verdwenen waren. De zegeningen van een ‘alles-in-een’pakket. Gelukkig konden TV en internet ook een maand langer bij aanbieder Z blijven.

Deze week heb ik eindelijk de installateur van aanbieder K over de vloer gehad. Na tweeënhalf uur installatiewanorde blijkt dat ik meer kastjes en kabels dan voorheen heb. Er branden zoveel lichtjes in de huiskamer dat ik blij ben niet in de omgeving van Schiphol te wonen. Ook de collectie afstandbedieningen, die toch al flink was sinds de noodzakelijke komst van Wii etc., is aanzienlijk uitgebreid. De computer doet het helaas nog niet want het kastje van aanbieder K wil niet samenwerken met de internetkaart van Z. Daar moet ik eerst een USB-dinges voor aanschaffen en daarna zelf installeren… Opta waar zijt gij?

Laat alle sectoren leren van het verzekeringswezen! Dit soort overstap-ellende hadden we vroeger ook bij de ziekteverzuim- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Sloot je een verzuimpolis over, dan was uitloop op de beëindigde polis gedekt. Maar o wee als een zieke werknemer daarna toenemend arbeidsongeschikt raakte of, nog erger, herstelde maar binnen 28 dagen weer ziek werd. Zowel nieuwe als oude verzekeraar boden geen dekking en jij mocht het de werkgever uitleggen. Al die voorwaarden die het vrije verkeer van polis naar polis frustreerden zijn verleden tijd sinds dit keurig in het Van Leeuwen Convenant is geregeld. Ik wil, nee eis een Van Leeuwen Convenant voor alles!

Zojuist viel een brief van onze (naar ik dacht) voormalige aanbieder Z op de mat die mij van harte verwelkomen als nieuwe klant. Het gloednieuwe jaarcontract is onlangs ingegaan. Ziek word ik er van. Gelukkig heeft mijn werkgever zijn ziekteverzuimverzekering onlangs overgesloten.