Terug naar overzicht
16 februari 2015

En-kwestie: Meerdere oplossingen

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Ons vak is ingewikkeld en de Wet werk en zekerheid maakt het er allemaal niet eenvoudiger op. Neem de ketenbepaling van de Flexwet. Was 3x3x3 voor de gemiddelde inkomensadviseur nog wel te onthouden, met 3x6x2 staan we werkgevers ouderwets stamelend te woord. Ook de opbouw van WW-rechten en de introductie van een standaard transitievergoeding met uitzonderingen voor alles en iedereen zorgt voor slapeloze nachten. Alleen het ontslagrecht wordt eenvoudiger. Het had natuurlijk nog eenvoudiger gekund door maar één ontslagroute over te houden in plaats van drie, maar goed, soms heb je natuurlijk ook meerdere oplossingen die voor dezelfde uitkomst kunnen zorgen. Ik moest daar aan denken toen onze poes van de dierenarts terug kwam.

We hebben eigenlijk geen poes, want ik ben verschrikkelijk allergisch voor poezenhaar, maar vorig jaar kwam een piepkleine grijs pluizende kitten aanlopen en zij is eigenlijk nooit meer weggegaan. Of dat aan onze gezelligheid ligt of aan de oneindige stroom aan Whiskas, mag u zelf bepalen. Ze is inmiddels een brave boerderijpoes die vanwege de eerder vermelde allergie in onze tuin leeft. Onder lichte dwang heb ik voor haar een hokje getimmerd omdat mevrouw Vluggen het koud heeft buiten. Enfin. Het is een schatje, maar het is nog steeds niet gelukt om een mooie naam voor haar te verzinnen.

Onze oplettende buurvrouw maakte ons er onlangs op attent dat het, gezien alle hitsige zwerfkaters in de buurt, handig was om ons poezenbeest te laten steriliseren. We hebben dus een afspraak gemaakt bij de dierenarts en omdat deze pas een maand later tijd had, voor de tussenliggende periode een stripje anticonceptie voor Miss-poes meegekregen.

Vorige week was dan eindelijk de operatie die een einde moest maken aan de potentieel nadelige effecten van de paringsdrift, die zich bij een nakende lente meester maakt van de roedels zwerfkatten rond ons huis. s’Avonds mochten we ons anticonceptie slikkende dametje afleveren en de ochtend erop was ze als eerste aan de beurt. Toen we haar eind van de middag mochten ophalen stond de dierenarts ons grijnzend op te wachten. Hij had bij ons poesje twee enorme testikels verwijderd. Knip knip. Onze poes was helemaal geen poes, het was een katertje en zelfs dat is het nu niet meer. En dan te bedenken dat we door zijn brokjes een aantal weken stiekem de pil hadden geroerd.

Hoe dan ook, sterilisatie of castratie, meerdere oplossingen voor hetzelfde probleem en ons probleem is opgelost. Ook het probleem van de naam overigens. Sinds de ingreep noemen we haar, eh hem: Gordon.