Terug naar overzicht
23 september 2013

En-kwestie: Herfstverzuim

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Duizend kilo paracetamol op een hoop. Zakken vol met wind. Ja, mijn kind, ‘k Weet niet of jij dat aardig vindt. Ik in ieder geval niet. Wind, regen, laat licht, vroeg donker, snotterende kinderen, echtgenotes die jurkjes inruilen voor fleece-truien… Ik vind de herfst helemaal niks aardig. Eigenlijk zou ik het liefst een paar maanden in bed blijven onder het mom van ziekteverzuim. Herfstverzuim, bestaat dat?
 
In de wereld van ziekte en arbeidsongeschiktheid onderscheiden we doorgaans acht vormen van ziekteverzuim. Je hebt kort verzuim, lang verzuim, plichtsverzuim, eens-in-de-maand-verzuim, altijd-op-maandag-verzuim, ik-blijf-lekker-thuis-want-ik-ben-dit-jaar-nog-niet-ziek-geweest-verzuim, shit,-kind-ziek-en-geen-oppas-voorhanden-verzuim en situatief verzuim. Die laatste verzuimvorm is raar. Bij situatief verzuim heeft de arbeidsongeschiktheid niet zozeer met ziekte, maar met de omstandigheden te maken. De werknemer is dan op de verkeerde tijd op de verkeerde plek. Hm, klinkt herkenbaar. Er is helemaal geen sprake van herfstverzuim, ik ben gewoon zo goed als situationeel arbeidsongeschikt als gevolg van de herfst!
 
Werkgevers en werknemers moeten bij situatief verzuim zorgen dat het verzuim ophoudt. Dat is natuurlijk het meest eenvoudig door de situatie te veranderen. Andere werkplek en klaar. Vanmiddag maar eens met Wielink om tafel om mijn situatie in de herfstmaanden te veranderen. Een andere werkplek graag. Neerslagkans 0%, temperatuur 29 graden: Enkwest filiaal Sint Maarten, dat lijkt me wel wat!