Terug naar overzicht
22 april 2014

Elektronische arbeidsstimulans

UWV gelooft in e-dienstverlening. Dat geloof zal deels uit budgettaire overwegingen zijn nedergedaald, maar toch ziet UWV een grote rol weggelegd voor online interventies ter bevordering van

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

UWV gelooft in e-dienstverlening. Dat geloof zal deels uit budgettaire overwegingen zijn nedergedaald, maar toch ziet UWV een grote rol weggelegd voor online interventies ter bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking.  Het instituut is lovend over e-dienstverlening en noemt de zorgsector als voorbeeld:

Online interventies krijgen in de gezondheidszorg een steeds belangrijkere rol. Er wordt vaak naar verwezen met de term ‘E-health. E-health wordt ingezet ter vervanging, vereenvoudiging en verbetering van bestaande zorg. En niet zonder reden. Diverse overzichtstudies laten zien dat deze benadering veelbelovend is. Veel online interventies blijken zelfs even effectief als reguliere face-to-face interventies. Online interventies kunnen daarmee bijdragen aan betaalbare en toegankelijke zorg van hoge kwaliteit, en aan meer zelfredzaamheid van de persoon waarop de interventie gericht is.

Nu wordt op het terrein van sociale zekerheid online dienstverlening nog weinig ingezet, met uitzondering van de WW. Hoe nu de vertaling van e-health naar e-participatie te bereiken? Daar mag u bij helpen.
UWV stelt onderzoek subsidie ter beschikking met als doel de bevordering van werkbehoud, re-integratie of arbeidsparticipatie van personen met een langdurige ziekte of handicap. Het gaat bij dit subsidiethema specifiek om online interventies gericht op re-integratie in- of behoud van arbeid. Wie wil meedoen kan zich tot 5 mei a.s. op UWV Marktplaats aanmelden. Als inkomensverzekeraars actief willen zijn op dit vlak dan is dit dè kans om mee te doen. Er worden maximaal 2 subsidieaanvragen gehonoreerd en het totaal beschikbare budget is  100.000 euro.