Terug naar overzicht
26 november 2012

Brancheorganisatie met diploma? (november 2012)

 

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Zo nu en dan ontvangen we berichten waar we ons oprecht over verbazen. Dit keer mag u met ons meedoen. Waar alle verzekeringsadviseurs in toenemende mate aan diploma’s, PE punten, klantprofielen en transparantie moeten werken, schijnt dit voor beroepsverenigingen niet op te gaan. Althans niet voor de Koninklijke Nederlandse Drogistenbond. Deze bond informeert haar leden dat WGA premies van WGA eigen risicodragersverzekeringen stijgen per 2013. Over de voor haar afgesloten mantel WGA ERD schrijft KNDB:

De KNDB adviseert u om uw verzekering op te zeggen en terug te keren naar de belastingdienst. Ook wanneer u zieke werknemers heeft kunt u deze keuze maken.

De beroepsvereniging als adviseur van WGA eigen risicodragen; toch niet het meest eenvoudige onderwerp. Een algemeen advies om eigen risicodragen WGA te beëindigen lijkt ons in ieder geval niet te voldoen aan de zorgvuldigheid die je van een adviseur mag verwachten, nog los van de vraag of de bond dit verzekeringsadvies überhaupt mag geven. AFM, laat je horen!