Terug naar overzicht
21 oktober 2013

Beheer Collectieve Inkomensverzekeringen

Naar aanleiding van het bericht over BCI in onze vorige Digi-kwest, hebben veel adviseurs contact opgenomen. Daar zijn wij uiteraard blij mee en deze zullen als eerste benaderd worden zodra we met de uitrol van het softwareprogramma gaan starten. Er waren ook enkele kritische vragen, zoals deze:

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Naar aanleiding van het bericht over BCI in onze vorige Digi-kwest, hebben veel adviseurs contact opgenomen. Daar zijn wij uiteraard blij mee en deze zullen als eerste benaderd worden zodra we met de uitrol van het softwareprogramma gaan starten. Er waren ook enkele kritische vragen, zoals deze: leidt het gebruik van Beheer Collectieve Inkomensverzekeringen (BCI) niet tot dubbele administratie? Want onze werkgevers zijn nu gewend om de gegevens rechtstreeks naar de verzekeraar te sturen.
 
Onze reactie is dat er met de (tussen-?)komst van BCI inderdaad wel wat gaat veranderen. Niet dat het dubbel wordt, maar de rol van de adviseur in het hele advies- en beheertraject wordt nadrukkelijk neergezet. Want hoe weet de MKB-werkgever welke informatie hij naar de betreffende verzekeraar moet sturen? Maakt de werkgever hier geen fouten in, die niet of veel later pas naar voren komen, met mogelijk onverzekerde werknemers als gevolg? En; als de werkgever drie verschillende verzekeringen heeft bij aparte verzekeraars, zal de werkgever dit dus drie keer moeten doen. Wordt de werkgever daar blij van?
 
Met BCI willen wij juist de adviseur een prominente rol geven in het beheren van de inkomensverzekeringen. Waarmee de werkgever ontzorgd wordt en de adviseur bij iedere personeelsmutatie of per kwartaal een advies-contact moment heeft.  
 
BCI is dus zeer interessant als u werkelijk betrokken wilt zijn bij het periodieke beheer van de collectieve inkomensverzekeringen. Vanuit zorgplicht, of vanuit commerciële klantcontacten.
 
Wilt u meer weten over BCI? Neem dan contact op met Stefanie 055- 576 97 87