Terug naar overzicht
10 februari 2014

BCI: van last naar toegevoegde waarde!

Met BCI wordt het u makkelijk gemaakt om een inkomensverzekering actueel te houden, ongeacht wie de verzekeraar is of welke polis het betreft. De juiste werknemers voor het juiste inkomen. We zetten een paar voordelen van BCI onder elkaar.

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Met BCI wordt het u makkelijk gemaakt om een inkomensverzekering actueel te houden, ongeacht wie de verzekeraar is of welke polis het betreft. De juiste werknemers voor het juiste inkomen. We zetten een paar voordelen van BCI onder elkaar.

Stel dat een verzekeraar geen dekking biedt voor werknemers als zij arbeidsongeschikt zijn op het moment dat hun tijdelijke contract wordt verlengd. Dan is het goed om op tijd te weten wanneer tijdelijke contracten aflopen zodat u kunt anticiperen op eventuele arbeidsongeschiktheid van werknemers. Met BCI krijgt u duidelijk in beeld wanneer tijdelijke contracten aflopen. Zo kunt u een goede overweging maken welke contracten verlengd moeten worden.

Stel dat er een WGA Hiaatverzekering wordt afgesloten en de werkgever laat alle werknemers verplicht deelnemen aan deze verzekering, zonder daarbij te letten op bijzondere kenmerken van deze werknemers. Deze bijzondere kenmerken kunnen zijn het hebben van een no-riskpolis, het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, een loon onder het wettelijk minimumloon of een afstandsverklaring. Dan is de kans aanwezig dat er onnodig premie wordt betaald voor werknemers die niet verzekerd hoeven te worden. BCI houdt rekening met deze kenmerken en geeft meldingen zodat u op tijd actie kunt ondernemen. Er wordt bijvoorbeeld een melding gegeven als de duur van de no-riskpolis is verlopen, of als een werknemer de eindleeftijd heeft bereikt die voor een bepaalde verzekering is afgesproken. Op deze manier worden de juiste werknemers verzekerd voor de juiste verzekeringen, en wordt er niet onnodig premie betaald.

Een werkgever die geen eigenrisicodrager is voor de Ziektewet en/of de WGA betaalt publieke premies aan het UWV. Naast de premies die de werkgever betaalt aan de verzekeraar kunnen ook deze gedifferentieerde premies voor de ZW, WGA vast en WGA flex in BCI worden gezet. Hiermee wordt er een totaaloverzicht van alle kosten verkregen die een werkgever betaalt om zijn werknemers te verzekeren tegen inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid, zowel publiek als privaat.

Daarnaast weet BCI welke gegevens de verzekeraars nodig hebben voor de naverrekening en wanneer een mutatie moet worden verstuurd. U hoeft dit niet meer uit te zoeken waardoor u tijd en geld bespaart en de naverrekening met één druk op de knop verstuurd kan worden.

Dus u ziet, beheer wordt een toegevoegde waarde dankzij BCI!

Voor meer informatie; mail Stefanie