Terug naar overzicht
10 juni 2012

Alpe d’HuZes (juni 2012)

 

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave stelt de website van stichting van Alpe d’Huzes. Janthony heeft vorige week voor het eerst deelgenomen en maar liefst vijfmaal de 21 bochten naar de top doorgefietst.
Dinsdagochtend is hij samen met zijn zoon en tevens soigneur Rik afgereisd richting departement Isère in de Franse Alpen, bestemming de Alpe d’Huez. De woensdag stond in het teken van het verkennen van het parcours. De beklimming begint in het dorp Le Bourg d'Oisans is 13,8 km lang en heeft stijgingspercentage van 7,9 %. In totaal worden 1061 hoogtemeters overbrugd. Op donderdag 7 juni was de grote dag waarop er dus vijfmaal omhoog is gefietst tussen half zes ’s ochtends en zeven uur ’s avonds. Langs de route stond het vol met Nederlanders en bovenop de berg werden de fietsers (volledig terecht) onthaald alsof zij zojuist de Tour de France hadden gewonnen.


Mede dankzij uw sponsoring van Janthony is er in totaal rond de €30 mln bijeengebracht voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Namens Janthony willen we u daarvoor hartelijk bedanken!