Terug naar overzicht
25 augustus 2022

Advies over de (verplichte) AOV

Het is alweer drie jaar geleden dat het kabinet heeft besloten dat er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering komt voor zelfstandigen. Hoe deze er exact uit komt te zien en hoe de uitvoering gaat plaatsvinden zijn grote vraagstukken. Zo groot, dat inmiddels duidelijk is dat de verplichte AOV in ieder geval niet voor 2026 zal komen. Dat maakt het advies aan ondernemers over hun arbeidsongeschiktheidsrisico er niet eenvoudiger op.

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

De private arbeidsongeschiktheidsverzekering is bij uitstek een verzekering waarvoor advies ingewonnen moet worden. Iedere ondernemer heeft zijn eigen unieke situatie en om daar een passende oplossing voor te vinden is een echt specialisme. Iedere verzekeraar biedt meerdere AOV’s aan met specifieke kenmerken en keuzemogelijkheden. Daarnaast komen steeds meer nieuwe initiatieven voor ondersteuning bij arbeidsongeschiktheid, zoals broodfondsen en zelfs arbodienstverlening die volledig gericht is op de zelfstandige.

Enkwest helpt adviseurs door inzicht en overzicht te geven met de AOV-verdiepingsopleiding. Een opleiding waarin naast advisering ook de belangrijke aspecten van acceptatie en schadebehandeling van de AOV aan bod komen. Natuurlijk wordt behandeld wat de impact is van de verplichte AOV en hoe deze nu al gebruikt kan worden in het AOV-advies. Benieuwd? Lees hier meer of meld je hier aan voor de driedaagse opleiding.