Terug naar overzicht
14 juni 2021

Week van de RIE

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Week van de RI&E! Op 21 juni aanstaande is de aftrap met onder andere Achmea over aansprakelijkheid, TNO over thuiswerken en SZW over de controle door de Inspectie. De ‘Week van de RI&E’ is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners. Zij willen daarmee extra aandacht vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E).

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Steunpunt RI&E heeft een aparte website voor de ‘Week van de RI&E’ ontworpen. Op deze site kunnen werkgevers terecht voor tal van ondersteunende diensten. Zo kan de werkgever advies krijgen over de corona-aanpassing van zijn RI&E, online informatiebijeenkomsten volgen, telefonisch vragen stellen en ondersteuning krijgen bij het opstellen van de RI&E. 

Wel bedacht moet worden dat de meeste activiteiten beschikbaar worden gesteld door supporters van de RI&E-week. Brancheorganisaties, arbodiensten, opleiders en adviseurs promoten hun activiteiten, tips en tools. Dat zijn uiteraard commerciële organisaties waar ook de schoorsteen moet roken, dus deel- en/of afname is niet altijd gratis, maar vindt tegen gereduceerd tarief plaats. Zo zorgt Capability voor een training, actuele RI&E, Plan van aanpak en Corona-addendum in één dag. Perspectief geeft 15 procent korting op de uitvoering en toetsing van de RI&E en PECTRO die gespecialiseerd is in luchtreiniging, wil de RI&E uitvoeren, een luchtreiniger cadeau doen, de luchtkwaliteit meten en daar een advies over uitbrengen. Of het nog niet genoeg is, maakt u bij de RI&E-informatiebijeenkomst van Stigas kans op een gratis ontbijt.

Het kan niet anders dan dat u nieuwsgierig geworden bent. U vindt alle informatie hier.