Terug naar overzicht
13 september 2020

Week van de RI&E

Op 21 september aanstaande start alweer voor de zesde keer de ‘Week van de RI&E’. De ‘Week van de RI&E’ is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners. Zij willen daarmee extra aandacht vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). Dit jaar is er al extra aandacht voor de RI&E, denk aan het extra toezicht van de inspectie SZ&W en de aanpassingen van de RI&E in verband met corona. De RI&E-week sluit daar mooi op aan en dat geldt ook voor de vele tools die werkgevers ter beschikking worden gesteld.

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Steunpunt RI&E heeft een aparte website voor de ‘Week van de RI&E’ ontworpen. Op deze site kunnen werkgevers terecht voor tal van ondersteunende diensten. Zo kan de werkgever advies krijgen over de corona-aanpassing van zijn RI&E, online informatiebijeenkomsten volgen, telefonisch vragen stellen en ondersteuning krijgen bij het opstellen van de RI&E.

Wel bedacht moet worden dat de meeste activiteiten beschikbaar worden gesteld door supporters van de RI&E-week. Brancheorganisaties, arbodiensten, opleiders en adviseurs promoten hun activiteiten, tips en tools. Dat zijn uiteraard commerciële organisaties waar ook de schoorsteen moet roken, dus deel- en/of afname is niet altijd gratis, maar vindt tegen gereduceerd tarief plaats.

Benieuwd wat er allemaal te krijg en te koop is? De website vindt u op deze plaats.