Terug naar overzicht
29 oktober 2018

Tweede CWI-groep van start!

In Apeldoorn is een tweede netwerkgroep Consultants Werk & Inkomen gestart. De deelnemers komen maandelijks bij elkaar om onder leiding van Enkwest te discussiëren en elkaar te informeren over het reilen en zeilen binnen ons mooie vak. Het vak van sociale zekerheid, casemanagement, inkomensverzekeringen, duurzame inzetbaarheid etc. De deelnemers zijn afkomstig van grote werkgevers, verzekeraars, arbodienst en casemanagementorganisaties; ofwel een gemêleerd gezelschap.

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

De afgelopen keer stond in het teken van de ontwikkelingen rond de transitievergoeding na twee jaar ziekte. De Hoge Raad heeft enkele uitspraken gedaan en besproken is welke gevolgen dit kan hebben op het verzuimgedrag in complexe dossiers. Ook zijn de ontwikkelingen rondom de Zorgverzekeringswet besproken: welke rol heeft een werkgever en welke (verzekerings-)producten zijn er om in te zetten in het kader van duurzame inzetbaarheid of het voorkomen van langdurige uitval? Verder is de Miljoenennota doorgenomen op de plannen die gericht zijn op de arbeidsmarkt en welke gevolgen dit kan hebben voor werkgevers, werknemers en de verzekeringsproducten.

Tijdens het middagdeel is dieper ingegaan op het eigenrisicodragen voor de Ziektewet. Waar moet een organisatie allemaal aan denken voordat het eigenrisicodragen ZW een feit is? Bijvoorbeeld rond organisatorische aanpassingen, systeeminrichting, processen, de audit van het UWV. Ook het opleggen van een maatregel is besproken. Van alle onderwerpen is relevant naslagwerk aan de deelnemers verstrekt.

Al bijna 10 jaar lang organiseert Enkwest exclusieve trainingsdagen voor inkomensspecialisten die hun kennis op een hoog kwaliteitsniveau willen krijgen en houden: Netwerk Consultant Werk & Inkomen. Onze CWI-formule werkt goed omdat de specialisten niet alleen kennis komen opdoen, maar ook informatie met elkaar delen.

Wilt u ook een keer meedoen met een CWI-trainingsdag? Neem dan contact op met Janthony: 06 430 340 97.