Terug naar overzicht
11 november 2019

Ook gek op het inkomensvak?

Iedere eerste week van de maand komt de groep Consultants Werk en Inkomen (CWI) bij elkaar voor het gezamenlijk doornemen van de ontwikkelingen in de markt, wetgeving, cases etc.  De deelnemers hebben diverse achtergronden, zoals adviseurs inkomensverzekeringen, casemanagers, juristen, beleidsmedewerkers en HRM-managers. Deze mix maakt de discussie levendig en zorgt ook voor het belichten van allerlei facetten van ons vak. Wil je ook een keer komen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Janthony Wielink.

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

De afgelopen keer was er weer een uitgebreide agenda. Zo bespraken we de stand van zaken rond de MKB-verzuim-ontzorg-verzekering, de position papers van OVAL en RSC richting de Commissie Borstlap (Regulering van Werk) en de terugkeer van het Ziektewetrisico van Randstad naar het UWV.  Ook was er aandacht voor psychosociale arbeidsbelasting, het wetsvoorstel rond ZZP’ers, ontwikkelingen rondom de transitievergoeding, gevolgen van de herbeoordelingen WIA door kantoor Groningen en de melding van de minister dat er geen vervroegde no-riskpolis in de Ziektewet wordt geïntroduceerd. Al deze ontwikkelingen en informatie zijn in een levendige discussie behandeld, waarbij de effecten voor eenieders rol in ‘ons vak’ werd geanalyseerd.

De eerstvolgende bijeenkomsten zijn begin december in Echteld (bij Tiel) en in Apeldoorn.  Nieuwsgierig genoeg om er een keer bij te zijn?  We informeren je graag. Kijk anders ook even op onze website.