Terug naar overzicht
06 maart 2023

Is er een verzuimprobleem?

Het CBS berekent dat het ziekteverzuim onder werknemers eind 2022 naar 5,0 procent is gestegen. Het verzuim was voor het laatst zo hoog in de jaren 2000 en 2001. Is er sprake van een alarmfase?

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Voordat er naar een oplossing wordt gezocht, is het belangrijker om naar de daadwerkelijke omvang van het probleem te kijken. Ook op individueel niveau. Hoe kijkt uw onderneming of uw klant naar ziekteverzuim en wat zeggen de verzuimcijfers nou echt? Enkwest ontwikkelde een training speciaal voor Casemanagers, arbeidsdeskundigen, HR-adviseurs en leidinggevenden, want er zijn veel misverstanden over verzuimrapportages en bijbehorende cijfers. Hoe komen ze tot stand? Wat zeggen ze en wat zeggen ze niet? Hoe moet ik ze interpreteren en hoe zet ik dit om in een rapportage voor management en directie. Wat te doen met 0-verzuimers, verzuimfrequentie en al dat soort gegevens.

Op 23 maart aanstaande bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan onze Expertsessie; hoe om te gaan met verzuimcijfers. Meer informatie en aanmelden.