Terug naar overzicht
21 februari 2022

Een onzekere, arbeidsongeschikte ondernemer

Een ondernemer is werkzaam in de bouwsector als zelfstandige zonder personeel. Hij heeft een AOV en is verzekerd voor beroepsarbeidsongeschiktheid. De man raakt arbeidsongeschikt en krijgt blijvend last van de linkerhand. Gelukkig is hij rechtshandig, maar hij heeft beide handen nodig voor het werk. Hij dient een claim in bij zijn verzekeraar.

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Als de verzekeraar de schademelding ontvangt blijkt dat de aannemer een operatie zal ondergaan. Na de ingreep start hij weer met zijn werkzaamheden, maar heeft hierbij last van de beperking. Het gevolg is dat hij andere lichaamsdelen meer begint te belasten (anders tillen, andere houding etc.). De mate van arbeidsongeschiktheid is nog niet terug te zien in de omzet; hij kan nog steeds zijn uren factureren. Wel levert hij per gewerkt uur steeds minder productie De ondernemer is bang voor zijn toekomst. Houdt hij het op deze manier vol?

Vragen die hij stelt aan zijn inkomensadviseur:

  • Ben ik nou arbeidsongeschikt of niet?
  • Als ik opnieuw volledig uitval, geldt dan opnieuw een eigen risicotermijn?
  • Hoe kan ik zien of ik een sommen- of een schadeverzekering heb?
  • Welke hulp kan mij geboden worden om tot aan de AOW-leeftijd duurzaam inzetbaar te blijven?
  • Kan de verzekeraar mij verplichten om ander werk accepteren?

Herkenbare problematiek waar u knowhow bij kunt gebruiken? Op 16 juni aanstaande start onze AOV-opleiding waarbij onder andere deze vraagstukken volop aan bod gaan komen. Meer informatie over deze opleiding? Kijk op onze site of bel Janthony: 06 - 430 340 97