Het claimbeoordeling- en borgingssysteem van UWV is voor vele partijen erg ondoorzichtig en niet makkelijk te doorgronden. De arbeidsdeskundige en de casemanager heeft hiermee te maken in de claimbeoordeling van de werknemer na 104 weken wachttijd. Hoe gaat dit dan in zijn werk? Wat is dat dan precies het CBBS. Wat kan of moet ik er mee in mijn dagelijkse praktijk als casemanager of arbeidsdeskundige? Is er met de juiste informatie een inschatting of voorspelling te maken van de mogelijke uitkomsten op basis van het CBBS in de beoordeling door UWV van het RIV?
Trainer Cor Hoogendoorn
PE punten
Voor de training CBBS kunnen gecertificeerde arbeidsdeskundigen zelfstandig PE punten (1,5 punt) aanvragen bij de NVvA. Het benodigde certificaat van deelname ontvang je van ons.
Download brochure
De brochure met de inhoud van CBBS najaar 2023 kunt u hier downloaden:
In deze expertsessie die wordt geleid door een ervaren arbeidsdeskundige, wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van het CBBS. Dankzij een praktische insteek met veel ruimte voor het stellen van praktijkvragen leert de cursist met het volgen van deze training de uitkomsten van CBBS in te schatten.
Casemanagers, arbeidsdeskundigen, HR-adviseurs (verzuim) en claimbeoordelaars WIA bij verzekeraars.
Hand-out van de presentatie.