Opleiding detail afbeelding
Planning:
Donderdag 22 juni 2023 (tijden 9.30 tot 16.30 uur)
Tijd:
van 9.30 tot 16.30 uur
Kosten:
€ 425,- (excl.BTW)
Locatie:
Enkwest, Deventerstraat 31, Apeldoorn

Een werknemer die arbeidsongeschikt raakt ontvangt loondoorbetaling bij ziekte. Voor een zelfstandig ondernemer met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ligt het minder eenvoudig. De ondernemer is bij arbeidsongeschiktheid afhankelijk van de AOV, maar het kan een verrassing vormen of de verzekering uitkeert en zo ja; hoeveel. Er bestaan meerdere definities van arbeidsongeschiktheid, er zijn meerder manieren om een uitkering vast te stellen en de verzekering zelf heeft te maken met diverse variabelen en clausules die van invloed kunnen zijn op een uitkering.
Wat kan een ondernemen verwachten bij het vaststellen van zijn arbeidsongeschiktheid? Hoe vertaalt die arbeidsongeschiktheid zich in een uitkeringshoogte? Wat zijn de vereisten rond inlichtingenverstrekking, preventie en re-integratie-inspanningen? Wat als er een geschil ontstaat met de verzekeringsmaatschappij? Een goed ingevoerde specialist vormt een belangrijke steun voor de arbeidsongeschikte ondernemer die zich zo kan focussen op herstel.
 

De training wordt gegeven door Matthijs van Hilten.Download brochure

De brochure met de inhoud van AOV: schade voorjaar 2023 kunt u hier downloaden:

Deze training biedt de cursist inzicht in de volledige AOV-schadehandeling binnen het verzekeringsbedrijf. De cursist leert de verschillende wijzen van vaststelling van arbeidsongeschiktheid en de invloed daarop van o.a. verzekeringstechnische aspecten, inkomen, verlies aan arbeidsuren en ondernemingsvorm. De cursist kan uitleggen of een uitkering op de juiste wijze is vastgesteld.

Deze lesdag is een onderdeel van de AOV-verdiepingsopleiding. Deze driedaagse opleiding kan je ook in zijn geheel volgen. Klik hier

Deze training is bedoeld voor iedere adviseur die met ondernemers en hun arbeidsongeschiktheidsrisico's te maken heeft en toegevoegde waarde wil leveren bij het schadeproces van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Hand-outs van de presentatie.