Opleiding detail afbeelding
Planning:
Maandag 20 november 2023 (tijden 9.30 tot 16.30 uur)
Tijd:
van 9.30 tot 16.30 uur
Kosten:
€ 425,- (excl.BTW)
Locatie:
Enkwest, Deventerstraat 31, Apeldoorn

Zelfstandig ondernemers zijn nog steeds niet van rechtswege verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. In enkele gevallen wordt bij ziekte gezocht naar alternatieven: partners die mee gaan werken of collega-ondernemers die de ondernemer tijdelijk willen helpen. Het zijn mogelijkheden, maar allemaal met een groot (financieel) risico. Het is aan de adviseur om deze risico’s in kaart te brengen, zodat de klant een goed geïnformeerde en gedegen keuze kan maken. Een logische keuze kan het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn. De AOV voor zelfstandig ondernemers is een impactvolle verzekering, waarbij voor de advisering het wettelijk adviestraject vanuit de Wft moet worden gevolgd. Het product bestaat al vele jaren en toch is een goed advies niet altijd even eenvoudig te geven. Dit komt omdat er veel variaties in het zitten; welke passen bij de klant?

De training wordt gegeven door Johan Kelder.Download brochure

De brochure met de inhoud van AOV: advies najaar 2023 kunt u hier downloaden:

Na het volgen van deze training kan de cursist het financiële risico van arbeidsongeschiktheid voor verschillende soorten zelfstandig ondernemers analyseren. De cursist weet welke arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en alternatieve inkomensbeschermers er op de Nederlandse markt beschikbaar zijn. De cursist kent de vereisten van het AOV-adviestraject, inclusief privacyregels en kan deze toepassen in de praktijk. 

Deze lesdag is een onderdeel van de AOV-verdiepingsopleiding. Deze driedaagse opleiding kan je ook in zijn geheel volgen. Klik hier

Deze opleiding is bedoeld voor iedere adviseur die met ondernemers en hun arbeidsongeschiktheidsrisico's te maken heeft en toegevoegde waarde wil leveren bij de advisering van het arbeidsongeschiktheidsrisico.

Hand-outs van de presentatie.