Opleiding detail afbeelding
Planning:
Donderdag 15 juni 2023 (tijden 9.30 tot 16.30 uur)
Tijd:
van 9.30 tot 16.30 uur
Kosten:
€ 425,- (excl.BTW)
Locatie:
Enkwest, Deventerstraat 31, Apeldoorn

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering waar de verzekerde voor mag kiezen. Hij of zij kiest de dekking en selecteert ook zelf de verzekeringsmaatschappij waar het risico moet worden ondergebracht. Daar staat tegenover dat de verzekeringsmaatschappij dan ook zelf mag bepalen of de maatschappij deze verzekerde wel als klant wil hebben. De verzekerde moet een acceptatieprocedure door: de technische acceptatie en medische acceptatie. De technische acceptatie houdt in dat de verzekeringsmaatschappij de verzekeringsaanvraag toets aan het eigen acceptatiebeleid. De medische acceptatie bestaat uit een onderzoek in naar de fysieke en mentale gesteldheid van de verzekeringsaanvrager, in relatie tot het te verzekeren beroep. Het acceptatieproces kent een aantal spelregels, meerdere uitkomsten en (on)mogelijkheden voor de zelfstandig ondernemer. Met goede kennis van het gehele traject heeft een adviseur veel toegevoegde waarde voor zijn klant.

De training wordt gegeven door Johan Kelder.Download brochure

De brochure met de inhoud van AOV: acceptatie voorjaar 2023 kunt u hier downloaden:

In deze training leert de cursist de wettelijke vereisten aan het acceptatieproces van individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De cursist kent de onderdelen van de technische en medische acceptatie en kan de gevolgen van diverse acceptatiebeslissingen analyseren.

Deze lesdag is een onderdeel van de AOV-verdiepingsopleiding. Deze driedaagse opleiding kan je ook in zijn geheel volgen. Klik hier

Deze training is bedoeld voor iedere adviseur die met ondernemers en hun arbeidsongeschiktheidsrisico's te maken heeft en toegevoegde waarde wil leveren bij de aanvraagprocedure en acceptatietraject van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Hand-outs van de presentatie.