Bel mij terug

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u binnen 24 uur (op werkdagen) terug!

Contact opnemen

Enkwest Opleiding & Advies B.V.
Deventerstraat 31
7311 LT Apeldoorn

Telefoon: 055 - 576 97 87
Email:info@enkwest.nl
Enkwest Academie:
academie@enkwest.nl

Wie zijn wij?

Enkwest is een platte organisatie en goed toegankelijke organisatie. Iedereen heeft zijn eigen taak, maar men is op de hoogte van de zaken waar collega's mee bezig zijn. Deze combinatie van kennis en vaardigheden willen wij naar buiten toe ook uitdragen. Het gaat vaak om meer dan alleen een dossier of een verzekering.

Enkwest  heeft ervaren mensen in dienst, afkomstig bij UWV, inkomensverzekeraar, assurantietussenpersoon of volmacht inkomensverzekeringen. De trainers en consultants doen aan Permanente Educatie, door constant de steeds veranderende materie bij te houden en zich eigen te maken.In ons karakteristieke pand in Apeldoorn, in het centrum en nabij een van de mooiste parken van Nederland, kunt u ons bezoeken. U bent van harte welkom.

De mensen achter Enkwest:

Janthony Wielink (j.wielink@enkwest.nl)
Oprichter en initiator. Hij wordt veel ingezet als trainer of spreker om op een toegankelijke wijze de materie duidelijk te maken. Verder helpt hij ook veel adviseurs op weg om de juiste keuzes te maken als ondernemer in deze steeds veranderende advies-omgeving. De ervaring van Janthony is altijd gericht op de 'inkomensverzekeringen': bij een grote verzekeraar in de binnendienst, binnen een volmacht-advieskantoor en als accountmanager van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Cum laude afgestudeerd casemanager en heeft zitting in de commissie Toets- en eindtermen van het CDFD (voor het onderdeel Zorg & Inkomen: permanente educatie voor de Wft).

Jeroen Vluggen (j.vluggen@enkwest.nl)
Jeroen is bijna vanaf de start werkzaam bij Enkwest, als trainer/consultant. Voor het opleidingsmateriaal heeft hij een belangrijke taak waar het gaat om de inhoud. Hij beoordeelt de onderwijsprogramma's, ontwerpt het onderwijsmateriaal en de examens. Verder beantwoordt Jeroen de adviesvragen van de Abonnementhouders van Enkwest. Aan het bijhouden van de veranderingen en het beantwoorden van de vele vragen heeft hij een dagtaak. Zo veel valt er in de wereld van zorg, ziekte en arbeidsongeschiktheid te doen.
Jeroen's achtergrond ligt bij het UWV en bij het (volmacht-)assurantie-intermediair.
Er verschijnen regelmatig artikelen van zijn hand in de vakpers. Ook aan een aantal van de uitgaven van Enkwest heeft hij meegeschreven zoals het Beterschapsboek en het WIA-slachtofferboek.

Willeke Blankespoor (w.blankespoor@enkwest.nl)
Na 8 jaar werkzaam geweest te zijn als administratief medewerkster bij een Registeraccountant en vervolgens 15 jaar als “gezinsmanager” vanaf 2009 werkzaam bij Enkwest Opleiding & Advies. Na 3 jaar op de afdeling Analyse als administratief medewerkster  nu met veel plezier werkzaam op de afdeling Academie. Zij is verantwoordelijk voor de administratieve afwikkeling van o.a. opleidingen en abonnementen. De planning van opleidingen en agendabeheer trainers behoren bij haar takenpakket. Een administratieve duizendpoot bij uitstek!

Marijke Wielink (m.wielink@enkwest.nl)
Marijke is vanaf de oprichting werkzaam bij Enkwest. Zij is de kantoormanager en met veel werkplezier verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Daarbij ondersteunt ze het management; ze houdt zich bezig met het opzetten en soepel laten verlopen van interne bedrijfsprocessen die onder andere te maken hebben met administratie, personeel en organisatie. Tevens is zij verantwoordelijk voor het financiële management en de boekhouding van Enkwest.
 
Stefanie Uenk (s.uenk@enkwest.nl)
Per 1 juni 2012 werkt Stefanie Uenk op onze afdeling Analyse. Na haar studie gezondheidswetenschappen heeft zij eerder voor een detacheringsbureau gewerkt. Bij Enkwest zorgt Stefanie naast haar werk voor Enkwest Analyse, ook voor ondersteuning bij het maken van opleidingen. 
 
Johan Kelder (j.kelder@enkwest.nl)
Per 1 januari 2013 is Johan Kelder de  Enkwest Academie komen versterken als trainer/consultant . Hij bracht met zijn 46 jaar ruim 25 jaar jaar ervaring in vanuit de wereld van verzekeraars en volmachten.  Naast Christa Jacobs gaat Johan de opleidingen verzorgen voor de klanten van Enkwest. Daarnaast gaat hij een commerciële rol vervullen voor Enkwest als accountmanager.  Johan heeft naast zijn werk een grote hobby, hij maakt muziek met zo’n 40 medemuzikanten bij concertorkest Willem III in Amersfoort. 

Rianne van Gils (r.vangils@enkwest.nl)
Zij is vanaf 1 januari 2014 werkzaam bij Enkwest Opleiding & Advies als financieel-administratief medewerkster. Zij verzorgt de boekhouding en houdt de (klant-)administratie bij. Ze komt uit de bankwereld en heeft veel ervaring opgedaan met financiële zaken.

Christa Jacobs (c.jacobs@engage-wa.nl)
Christa is sinds 2008 werkzaam geweest voor Enkwest. Inmiddels werkt ze bij zusterbedrijf ENgage als aanspreekpunt voor werkgevers, maar regelmatig verzorgt zij voor ons als trainer nog opleidingen.


Referenties

Onze relaties beoordelen ons regelmatig, op ons verzoek. Aan diverse partijen is gevraagd om een korte beschrijving te maken van hun gevoel bij de samenwerking met Enkwest. Ook hebben wij zelf de vrijheid genomen om enkele prikkelende opmerkingen uit de evaluaties van trainingsdagen te vermelden:

  • 'ENKWEST heeft indruk op mij gemaakt. Twee zeer goede docenten die kennis van de praktijk hebben en ook de interactie goed zochten. Niets dan lof!’
  • 'nooit geweten dat de WIA zo boeiend kon zijn!'
  • 'goede docent'
  • 'door de interactie is de dag voorbij gevlogen'
  • 'de docent heeft overal een antwoord op'
  • 'goede praktijkvoorbeelden'
  • 'de samenhang tussen het publieke domein en de private verzekeringen is me nu duidelijk'
  • 'mijn leermoment is dat ik er nu achter ben dat na 104 weken ziekte er nog heel veel financiële schade is voor ons (werkgever). Daar was ik me niet bewust van.'
     

Referentie Timing

Dank voor de antwoorden en de documenten. Erg blij mee. Iedereen vond de training inhoudelijk, interessant en leerzaam. We kunnen er verder mee. 

Referentie A.S. Watson

De 5-daagse opleiding Casemanager ziektewet heb ik als zeer inspirerend en waardevol ervaren. Op een interactieve wijze werden we meegenomen in de boeiende materie rondom de Ziektewet. De wet- en regelgeving werd hierbij op een duidelijke, transparante wijze uitgelegd en is daardoor in de praktijk voor mij goed toepasbaar. We hadden een fantastische groep met cursisten waarbij vrijwel iedereen al een gedegen basiskennis had. Er was tijdens de opleiding veel ruimte voor interactie en het inbrengen van casuïstiek uit de praktijk, dit zorgde voor interessante en boeiende discussies en heeft het leereffect vergroot.  Christa Jacobs is een bijzonder goede trainster en speelt goed op de wensen van de cursisten in.  Het informele karakter heb ik als erg plezierig ervaren. Door de jarenlange kennis en ervaring van Enkwest als intermediair en opleidingsinstituut is er zeer veel kennis bij hen aanwezig. Zij hebben dagelijks te maken met voorbeelden uit de praktijk waarbij de kennis altijd actueel is. Ook de nazorg van Enkwest ervaar ik als zeer positief.

Als WIA/ ZW Specialist binnen A.S. Watson beveel ik deze opleiding ten zeerste aan. Ik zie uit naar de volgende training.

Kim van Roon

Referentie Kiwi Personeelsgroep

Enkwest is de opleidingsinstituut voor de Ziektewet anno nu! Je wordt op een persoonlijke, informele manier begeleidt in de Ziektewet! Tevens worden regels en wetgeving op een heldere en duidelijke wijze uitgelegd door specialisten ‘in the field’, zodat deze voor de cursist makkelijker te hanteren wordt. De cursist wordt serieus genomen door het bespreken van voorbeelden uit de praktijk. Tevens een prettige nazorg, vragen die je ook na de cursus hebt, kunnen dan nog steeds worden besproken. Jeanet Olthof

ABN AMRO training Wft inkomen
Erg genoten van de opleiding. Van jou, maar ook van mijn collega's. Het blijft zo apart om te zien dat de kleine dingetjes het verschil maken en zullen blijven maken. Toch heb je de neiging die te vergeten en in dezelfde valkuilen te trappen. Ik net zo goed. Goed luisteren naar wat de vraag is en niet meteen in een al dan niet verzekeringsoplossing denken blijkt nog steeds erg moeilijk te zijn! Zie uit naar de volgende meeting.
Michel Hoogaars, Specialist Zorg & Inkomen

Connexxion
Ik wil je bedanken voor een leerzame dag vandaag.  Er gaat een wereld, vol met kansen, voor mij open.
Nu goed nadenken hoe hier op een goede manier mee om te gaan.
Anja van der Voort

Countus Accountants Adviseurs
Het mag gezegd worden dat ik het optreden van Janthony Wielink in Vollenhove wat ik heb bijgewoond op uitnodiging van Achmea erg goed vond. Dat was voor mij reden om hem binnen ons Poortwachterscentrum (Zwolle) voor te stellen.
Leen Stappen, directeur Personeelsmanagement

ONVZ
Ik zal eerlijk zeggen: ik had vanochtend geen zin in de training. Was bang dat het saai zou zijn en ik veel 'knikkebol-momenten' zou hebben.
Maarrrr...... zowel mijn angst als mijn tegenzin waren ongegrond. Christa, complimenten dat je zulke materie zo toegankelijk kunt brengen. Je bent een inspirerende trainer. Echt knap hoe jij je 'leerlingen' bij de les houdt en het boeiend maakt. Ben dus blij dat ik deze training heb gevolgd en beter onderlegd ben m.b.t. het WIA verhaal. Dank dus Martien voor de organisatie en Christa voor de leuke training!
Rachèl Bruystenm, Loyaliteitsmanager ONVZ

Referentie SNS Bank
Als SNS Bank, afdeling Zakelijke Verzekeringen willen wij alle middelen inzetten die nodig zijn om onze zakelijke relaties optimaal te bedienen. En zeker op het gebied van collectieve inkomensverzekeringen is er nog veel werk te verrichten. Daarom hebben wij onze medewerkers een praktijk gerichte training bij Enkwest laten volgen, op maat gemaakt met onze eigen casuïstiek erin verwerkt. Deze training werd gemiddeld gewaardeerd met een 8, mede doordat de opgedane kennis in onze dagelijkse werkzaamheden direct toe te passen is. Ik kan dan ook Enkwest van harte aanbevelen!
Jacques Vlaanderen, sales manager SNS Bank afdeling Zakelijke Verzekeringen

Referentie Guijt Verzekeringen
Toen wij in 2008 besloten om een inkomensvolmacht op te starten hebben wij een aantal medewerkers de opleiding Inkomensvolmacht bij het Huibers Instituut laten doen. Deze opleiding werd door Janthony (Wielink) en Jeroen (Vluggen) van Enkwest gegeven. Beide heren zijn in staat om de materie op een deskundige, humorvolle manier toe te spitsen op de praktijk.
Guijt heeft een eigen visie op Verzuim- en Gezondheidsmanagement. Voor ons is dit risicomanagement. Advies aan onze relaties komt op de eerste plaats en verzekeringen zijn vaak het sluitstuk van een adviestraject. Deze benadering vraagt om een andere inrichting van je organisatie. Deskundigheid van je personeel is daarbij van primair belang. Daarnaast maken wij gebruik van externe specialisten. Enkwest ondersteunt ons ondermeer bij de advisering van onze klanten. Complexe vragen op het gebied van zorg -en sociale zekerheid leggen wij vaak aan Enkwest voor waarna wij snel en deskundig worden geholpen. Ook gebruiken wij artikelen uit de Nieuwsbrief van Enkwest door deze op onze site te plaatsen.
Guijt heeft de ambitie om dè specialist op het gebied van Inkomensvolmachten te worden. In die ambitie past een samenwerking met Enkwest!
Guijt Verzekeringen
Henrich Leenders, Adviseur Guijt Werk & Inkomen

Referentie Financieel College (v/h Huibers Instituut)
Enkwest, een prima partner.
Het Financieel Collega (v/h Huibers Instituut sinds 1971), de opleider voor het assurantie-intermediair, werkt sinds de start van Enkwest samen met Janthony en zijn team. Eigenlijk dateert de samenwerking met Janthony Wielink al van ver voor die tijd.
Alle traject op Inkomensgebied en aanpalende terreinen worden samen met Enkwest uitgezet. In de loop der jaren heeft dat geleid tot verschillende projecten, seminars rond de invoering van de WIA en ERD. Trajecten Consultant Werk en Inkomen, maar ook de succesvolle opleiding Inkomensvolmacht.
Janthony (en zijn team), kerndocenten van het Financieel College, zijn ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van materiaal voor Wft PE trajecten.
Het Financieel College opleidingen voor de financiële dienstverlening
Hans Ruiter
 
Referentie Van der Deijl Advies
Als assurantietussenpersoon en pensioenconsultant kom ik veel bij werkgevers die niet alleen vragen hebben over hun pensioenregeling maar ook over WIA-en verzuimverzekeringen. Deze gaan verder dan de standaard vragen die ik zelf wel kan beantwoorden. Dan doe ik graag een beroep om Enkwest om een adequate en passende oplossing aan mijn klanten te presenteren. En dat is prima bevallen, niet alleen bij mij maar dat werd ook zeker gewaardeerd door mijn klanten. Ieder zijn specialisme!
Leendert Jan van der Deijl

Referentie Driekleur Verzekeringen
Als generalist op het verzekeringsgebied bijna 30 jaar werkzaam in het vak en door continue de lat hoger te leggen gekomen tot een liefhebber op de deelgebieden Zorg & Inkomen. Met name onze zakelijke relaties waarderen dit zeer dat wij helpen met ontzorgen op de vakgebieden van Zorg, Verzuim en WIA door ons geïntegreerde VerzuimZorgPakket dat is samengesteld met partner Egberts Consulting. De ondersteuning van Janthony en zijn team in deze zijn van dermate kwalitatieve waarden dat we inmiddels een forse verzuimvolmacht hebben opgezet. Door gebruik te blijven maken van permanente educatie binnen hun opleidingstrajecten maakt dat we steeds een stapje voorlopen op onze concurrenten in de markt.
Luc Missiaen, Adviseur Driekleur verzekeringen

Referentie Energie:direct
Energie:direct is een flexibele online energieleverancier die goedkope stroom en gas levert via bestaande infrastructuren. Dankzij het voeren van een online bedrijfsvoering, kan energie:direct de kosten laag houden en zeer voordelige energieprijzen bieden aan haar klanten. Sinds de start van energie:direct in 2002 zijn we in korte tijd hard gegroeid, zowel in klantenaantallen als personeelsleden. Vanwege de groei en verdere HR-professionalisering zijn wij in 2009 in contact gekomen met Enkwest. In eerste instantie heeft er, zonder verdere verplichtingen, een kennismakingsgesprek plaatsgevonden. Dit gesprek was voor ons aanleiding met Enkwest in zee te gaan. Enkwest heeft ons een stap verder in de professionalisering van onze HR activiteiten gebracht. Het HR Handboek dat Christa Jacobs voor energie:direct heeft opgesteld, is een praktisch naslagwerk waarin op een logische wijze alle van belang zijnde regelingen zijn opgenomen. Uitermate gebruiksvriendelijk, zodat iedereen op de afdeling P&O en Facilitaire Zaken van energie:direct kan nalezen wat te doen in welke situatie. Jaarlijks wordt het Handboek automatisch up-to-date gehouden zodat de meest recente wets- en andere wijzigingen zijn opgenomen. De samenwerking met Enkwest verloopt altijd bijzonder soepel, snel en klantvriendelijk.
Hellen Kat, Senior Adviseur P&O en Facilitaire Zaken