Bekijk onze RCI opleidingen

Leergang regisseur Collectieve Inkomensverzekeringen

Het verzekeringsgebied rond ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid is turbulenter dan enig ander verzekeringsgebied. De sociale zekerheid is vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw continu in beweging en daar zal niet snel verandering in komen. De overheid privatiseert en wijzigt en de private markt verandert mee. De publieke en private verzekeringssystemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zodat iedere wijziging in de werknemersverzekeringen doorwerkt in de private aanvullingen. De inkomensadviseur moet het begrijpen, de risico’s voor werkgevers en werknemers doorzien en adviseren wat voor zijn relaties passende oplossingen zijn.

Het houdt niet op bij verzekeringskennis

De inkomensadvisering gaat niet alleen over verzekeringen. Inkomen gaat over de integrale aanpak van de risico’s van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. De adviseur inkomen is niet alleen op de hoogte van verzekeringsaanbod en verzekeringsrecht, maar is ook thuis in o.a. de arbowetgeving, arbeidsrecht, privacy, de beginselen van de claimbeoordeling WIA, het stelsel van subsidies en de financiering van de sociale zekerheid. De inkomensadviseur verdient daarom als geen ander een  verdiepende integrale opleiding. Een opleiding die er met de komst van RCI eindelijk is!

Daarom RCI!

Tot op heden kon de adviseur inkomensverzekeringen nergens terecht voor een opleiding die meer dan voldoende aandacht besteedt aan alle facetten van het inkomensvak. De leergang Regisseur Collectieve Inkomensverzekeringen is ontwikkeld en wordt gegeven door mensen met verstand van- en hart voor het vak Inkomen. De leergang RCI biedt de inkomensadviseur de bagage die nodig is om:

  • het hele speelveld van Inkomen te overzien;
  • het in de markt gebruikelijke Wft-niveau ver te overstijgen en;
  • een aantoonbaar toegevoegde waarde te zijn voor zijn relaties.

De leergang maakt gebruik van verschillende docenten die ieder hun eigen specialisme hebben. Omdat veel thema’s worden behandeld door middel van casuïstiek gaan theorie en praktijk hand in hand door de hele leergang. De eerstvolgende mogelijkheden om aan een RCI-module deel te nemen zijn: