Opleiding detail afbeelding
Planning:
Vrijdag 4 en 11 september 2020
Tijd:
9.30 tot 16.30 uur
Kosten:
€ 800,- (excl.BTW)
Locatie:
Locatie Nieuwegein

In de wereld van verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie wordt de rol van de casemanager steeds belangrijker. Deze functie ontwikkelt zich binnen organisaties vaker tot een regiefunctie. Om deze regiefunctie waar te kunnen maken zijn kennis en vaardigheden van een aantal aspecten noodzakelijk. Daarom zetten Enkwest en Scolea samen de modulaire opleiding tot casemanager in de markt.

In drie modules wordt de student volledig opgeleid tot casemanager. Na de module Basis Casemanagement (2 dagen) volgt de module Verzuimspecialist (9 dagen) en de module Casemanager (8 dagen). De brochure met de inhoud van de totale modulaire opleiding tot casemanager vindt u hier. De modules zijn ook los te volgen.

De opleiding kan doorgaan als er tenminste 5 deelnemers zijn. Voor een lunch wordt gezorgd.Download brochure

De brochure met de inhoud van Module 1: Basis Casemanagement (2 dagen) Locatie Nieuwegein kunt u hier downloaden:

De module Basis casemanagement is bedoeld om de basis te leggen voor casemanagement en inzicht te krijgen op het speelveld van verzuim en arbeidsongeschiktheid, verzekeraars, UWV, welke relevante wet- en regelgeving van toepassing is en welke overige instanties en personen/functionarissen daar een rol bij spelen. Deze opleiding legt de basis voor verdere verdieping, maar geeft als losse module voldoende inhoud om de 'basis' te doorzien.

Deze opleiding is bedoeld voor HR medewerkers, leidinggevenden, medewerkers arbodiensten, medewerkers re-integratiebedrijven, assurantie adviseurs op inkomensgebied en medewerkers inkomensafdeling verzekeraars. Affiniteit met verzuimmaterie en arbeidsongeschiktheidsregelingen is vereist.

Handouts en casuïstiek.