• U bevindt zich hier:
  • Home
  • /
  • Opleiding
  • /
  • Regisseur Collectieve Inkomensverzekeringen

Regisseur Collectieve Inkomensverzekeringen

Als hét kennisinstituut in de (advies-)wereld van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid, weet Enkwest het beste welke kennis en adviesvaardigheden een inkomensadviseur nodig heeft. Wij hebben op basis daarvan een nieuw hoogwaardig opleidingstraject ontwikkeld. De adviseur mag zich na afronding van onze opleiding Regisseur Collectieve Inkomensverzekeringen noemen.

Meer dan verzekeringsadvies

De inkomensadviseur is door de continue ontwikkelingen in het brede speelveld van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid veel meer dan een verzekeringsadviseur. Kennis en begrip van inkomensverzekeringen is voor de uitoefening van het vak een must, maar bij lange na niet voldoende. De verzekering is voor werkgevers en werknemers immers het sluitstuk. De inkomensadviseur moet ook zijn weg kunnen vinden in de materie van preventie, re-integratie, personeelsbeleid en arbeidsrecht. Daarnaast is ook kennis van de sociale zekerheid, die door het elkaar in snel tempo opvolgende wijzigingen voor werkgevers toenemend onduidelijk is geworden, een vereiste.

De basis

Met Wft Inkomen heeft de overheid de basis gelegd voor het opleidingsniveau van inkomensadviseurs. De leergang Regisseur Collectieve Inkomensverzekeringen biedt als optionele eerste module een tweedaagse opleiding inclusief examentraining voor dit basisniveau; Wft Inkomen. Deelnemers die Wft Inkomen al hebben gehaald worden van module 1 vrijgesteld.

Van adviseur naar Regisseur

De adviseur wordt in module 2 in zeven dagen grondig bijgespijkerd op het gebied van sociale zekerheid en inkomensverzekeringen. Deze tweede module die opleidt tot Adviseur Inkomensverzekeringen, gaat verder uitgebreid in op arbeidsrechtelijke- en privacyaspecten bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. De focus ligt op de inkomensverzekeringen en niet op het casemanagement.

Na afronding van de derde module, die eveneens uit zeven opleidingsdagen bestaat, is de inkomensadviseur thuis in modern personeelsbeleid, Arbowetgeving en verzuimmanagement en is in het bezit van integrale adviesvaardigheden. De kern binnen de derde module is om de verbinding te kunnen maken tussen kennis van relevante wet- en regelgeving, de inkomensverzekeringen en de dagelijkse praktijk bij werkgevers. Kijk hier voor de volledige inhoud van de drie modules binnen de leergang RCI. Voor het gehele programma wordt HBO-accreditatie aangevraagd.

Uw toegevoegde waarde

De Regisseur Collectieve Inkomensverzekeringen beheerst de brede materie rond ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Hij is adviseur en sparringpartner van werkgevers, signaleert hun risico’s op ondernemings- en werknemersniveau en biedt oplossingen die verder gaan dan enkel verzekeringsadvies. De Regisseur Collectieve Inkomensverzekering onderscheidt zich door zijn overzicht op de integrale problematiek van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid en verdient zichzelf daarmee dubbel en dwars terug.

Vragen over de leergang? Janthony staat u graag te woord!

mail: j.wielink@enkwest.nl

mob: 06 - 430 340 97