Terug naar overzicht
16 april 2012

Formuliertje vergeten (april 2012)

 

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Enkwest wordt regelmatig gevraagd om als deskundige op te treden bij rechtszaken die handelen over inkomensverzekeringen. Onlangs is er een uitspraak geweest waarbij het advies van Enkwest een belangrijke rol speelde. De rechtszaak was aangespannen door een werknemer die in de WAO is beland. Hij kon geen aanspraak maken op een uitkering vanuit de WAO gat- en WAO excedentverzekering, omdat er geen aanmelding op beide verzekeringen was verricht.

De werkgever vindt dit voor een groot deel de schuld van de werknemer. Deze heeft namelijk de aanmeldingsformulieren van de verzekeringen ontvangen, maar heeft ze nooit ingevuld. De rechter gaat hier echter niet in mee. Een goed werkgever had het hier niet bij mogen laten zitten en er  niet vanuit mogen gaan dat de werknemer geen prijs stelde op de verzekeringen. Zeker niet gezien de werkgever de premies voor deze polissen voor zijn rekening moest nemen.
 
De rechter stelt op basis van adviezen van een medisch adviseur en Enkwest vast, dat indien de werknemer wel was aangemeld op de WAO verzekeringen, hij ook was geaccepteerd door de verzekeringsmaatschappij. De dure conclusie is dat de werkgever aansprakelijk is voor de inkomenschades die de werknemer heeft opgelopen en nog gaat oplopen in verband met het niet aanmelden op de WAO gat- en excedent verzekering.