Terug naar overzicht
12 november 2011

En-kwestie: Woekerpils (november 2011)

 

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Ik weet dat ‘chagrijn’ momenteel hip is. De televisie spuwt ellende over de Euro de huiskamer binnen, de krant brengt berichten over recessie door de brievenbus en zorgverzekeraars hebben hun premiestijging weer bekend gemaakt. Eerlijk gezegd heb ik er wel genoeg van. Het is overduidelijk dat zaniken in onze volksaard zit en soms ook best lekker kan zijn, maar het is welletjes. Basta. Laten we samen deze trend doorbreken. We moeten de nieuwsberichten positief interpreteren en elkaar aansteken met optimisme. Het gaat uitstekend met de Euro. Berichten die anders luiden zijn Chinese propaganda. Positief denken, laten we afspreken dat het glas halfvol is. We hebben dan ook alle reden voor vrolijkheid.

Neem nou bijvoorbeeld de woekerpolis-affaire. De meerderheid van ons heeft met plezier zo’n polis afgesloten. Lekker veel geld verdienen zonder al te veel moeite en Sinterklaas bestaat ook. Inmiddels is gebleken dat sparen toch wat verstandiger is en wat gebeurt er? Verzekeraars en banken moeten een schadevergoeding betalen aan hun hebberige slachtoffers. Alles komt uiteindelijk goed is de boodschap.

Als een partij teveel kosten berekent dan moet er jaren later dus een schadevergoeding komen. Ik word persoonlijk erg gelukkig van dat soort berichten. Dat komt vooral omdat het schip met geld langzaamaan mijn kant lijkt op te stomen. Het is namelijk bekend geworden dat bierbrouwers ons jarenlang met teveel kosten hebben opgezadeld. Door wurgcontracten tussen bierbrouwers en cafés is de bierprijs in de horeca al tijden belachelijk hoog. Iedereen die naar het café is geweest en de ochtend erop vertwijfeld in zijn portemonnee kijkt kan dat bevestigen. Nu weten we de oorzaak: De Woekerpilsaffaire is een feit! Compenseren dan nu, betalen graag. Hop, tijd voor een schadevergoeding! Antoinette Hertsenberg waar zijt gij?

Ik zal waarschijnlijk zelf een claim moeten indienen. Nu ben ik een bescheiden innemer, maar door jarenlang volhouden heb ik toch een forse schadepost opgebouwd. Lastig wordt alleen om vast te stellen hoeveel er teveel betaald is, geteld heb ik ze niet, die kleine goudgele vrindjes. Lever- en hersenonderzoek zullen derhalve uitsluitsel moeten bieden. Voor volgende week (dankzij wachtlijstbemiddeling) staat een afspraak gepland bij de internist.

Beste mensen, ik heb tonnen aan euro’s te goed! Wel jammer dat ze geen ruk meer waard zijn.