Terug naar overzicht
28 november 2011

AOV provisie

 

Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Er is veel onduidelijkheid rond het provisieverbod voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De vraag is of het provisieverbod per 2013 als een soort Big Bang scenario voor zowel nieuwe als bestaande polissen zal gelden. Inmiddels lijkt er enige duidelijkheid te zijn verschaft door het Ministerie van Financiën. Provisierechten zullen worden geëerbiedigd bij lopende polissen tot het einde van de looptijd.
De gevolgen zijn dat voor nieuwe polissen en lopende polissen na einddatum van het contract geen provisie meer wordt ontvangen. Voor nieuwe AOV-bemiddeling zal dan een factuur gestuurd moeten worden voor de werkzaamheden. Hoeveel uur daarvoor nodig is en welk tarief daarvoor geldt zijn vragen die ieder intermediair voor zichzelf zal moeten gaan behandelen. Er zal een periode van overgang zijn, waarbij voor de ene relatie beheerswerkzaamheden worden betaald uit de provisie terwijl de andere klant een factuur ontvangt voor dezelfde bewezen diensten.
Na einde van het contract en stilzwijgende verlenging geldt: opzegmogelijkheid per dag met opzegtermijn van een maand (gedragscode geïnformeerde verlenging).