Terug naar overzicht
17 april 2010

2010-week 15

- Verzuimmodule geïntegreerd in eBenefits
- MKB en VNO NCW: FNV geen goed idee
- Geen privatisering WGA


Inschrijven voor onze gratis Digi-kwest nieuwsbrief.

Inhoud bericht : Verzuimmodule geïntegreerd in eBenefits
Bron : AM
Datum : 16 april 2010

Samenvatting

Softwareontwikkelaar eBenefits introduceert een nieuwe versie van zijn eBenefits. Behalve het employee-benefitsportaal omvat deze webapplicatie een verzuimmodule en een claimafhandelingsmodule die de kosten, schade en vergoedingen inzichtelijk maken. De nieuwe software is tot stand gekomen in samenwerking met Jeems, een ontwikkelaar van verzuimsoftware. De applicatie van Jeems is als verzuimmodule geheel binnen eBenefits geïntegreerd en uitsluitend nog beschikbaar via deze software.

Inhoud bericht : MKB en VNO NCW: FNV geen goed idee
Bron : HR praktijk
Datum : 14 april 2010

Samenvatting
MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het recente voorstel van de FNV voor een aparte werknemersarts naast de bedrijfsarts geen goed idee. Volgens de werkgeversorganisaties maakt deze toevoeging de aanpak van het ziekteverzuim onnodig ingewikkeld. De FNV vindt dat de bedrijfsarts nu teveel een verlengstuk van de werkgever is. MKB-Nederland en VNO-NCW stellen dat de bedrijfsarts zijn werk goed en professioneel moet doen, vanuit een vertrouwensrelatie met de werkgever én de werknemer. Verder menen beide werkgeversorganisaties dat de werknemersarts een snelle aanpak van het ziekteverzuim extra moeilijk maakt. Ook benadrukken ze dat de zorgkosten oplopen, omdat de FNV wil dat de werknemersarts uit de ziektekostenverzekering wordt betaald.

Inhoud bericht: Geen privatisering WGA
Bron: ministerie van SZW
Datum: 14 april 2010

Samenvatting
Minister Donner heeft besloten de privatisering van de WGA als demissionair kabinet niet voor te stellen. De redenen zijn tweeledig: er is geen verschil aangetoond tussen de werking van het private en publieke stelsel, en dit wordt onderbouwd met een lijvig (en verouderd) rapport. De tweede reden komt uit de lucht vallen: het kost teveel.

Voor de adviseurs verandert er niets: ieder half jaar kan een werkgever voor de WGA eigen risicodrager worden. En de afwachtende houding van werkgevers is nu voorbij: van de overheid hoeft er (vooralsnog) geen wijziging verwacht te worden.