Bel mij terug

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u binnen 24 uur (op werkdagen) terug!

Laatste blog

Verzuimkosten beter verdelen is mogelijk! Uitgegeven op 20 juni 2018

Medio juni kwam het nieuws naar buiten; het gemiddelde verzuim in Nederland is gestegen. Naar... Naar de blog >

Laatste nieuws

Helpt u Janthony weer?

Het is alweer zes jaar geleden dat Janthony op zijn racefiets maar liefst vijf keer de Alp... Lees meer >

AOV en schadeafwikkeling

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is er voor het verzekeren van de financiële... Lees meer >

ENgage zoekt een casemanager

Ons zusterbedrijf ENgage is op zoek naar een ervaren Ziektewet/WIA-casemanager met hands-on... Lees meer >

Contact opnemen

Enkwest Opleiding & Advies B.V.
Deventerstraat 31
7311 LT Apeldoorn

Telefoon: 055 - 576 97 87
Email:info@enkwest.nl
Enkwest Academie:
academie@enkwest.nl

Advies

Advies helpdesk

Onze advies helpdesk is bedoeld voor adviseurs in de zakelijke dienstverlening, die deskundige ondersteuning willen rond de regelgeving en verzekeringsproducten bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

De advies helpdsek geeft recht op:

  • Nieuwsbrief Arbeidsongeschiktheid Actueel
  • Helpdesk: 10 maal per jaar wordt uw korte vraag beantwoord
  • 10% korting op ons uurtarief bij uitgebreide adviesvraagstukken
  • Attenderingsservice: bij spoedeisende zaken ontvangt u per mail berichtgeving

Tarief
De kosten van het abonnement bedragen € 240,- per jaar (exclusief BTW). U gaat een contract aan voor één jaar, met stilzwijgende verlenging. Opzeggen is mogelijk, uiterlijk één maand voor de vervaldatum.

Aanmelden
Aanmelden kunt u via mail: info@enkwest.nl. Wij zullen dan direct contact met u opnemen voor de verdere afwikkeling van uw aanmelding.

Advies op maat

De inkomensadviseur is veel meer dan een bemiddelaar in inkomensverzekeringen. Werkgevers verwachten dat zij bij hun adviseur terecht kunnen voor allerlei complexe vraagstukken die het onderwerp inkomensadvisering raken. Enkwest biedt ondersteuning met advies op maat.

Voorbeelden Enkwest Advies op maat

  • Het opstellen van een adviesrapportage over de Ziektewet en WGA-financiering van de werkgever. Doel van het onderzoek is om duidelijk te krijgen wat het huidige, onderliggende  financiële risico is van de werkgever, of de gekozen financiering van het Ziektewet- en WGA-risico financieel voordeel oplevert en wat de consequenties zijn van wijzigingen tussen de publieke of private financiering van deze werknemersverzekeringen.
  • Het verzorgen van een analyse van de (collectieve) arbeidsovereenkomst en toezeggingen vanuit pensioenregelingen van de werkgever. Onderzocht wordt in welke mate de lopende inkomensverzekeringen hier op aansluiten en of er een financieel risico voor de werkgever en/of zijn werknemers resteert
  • Een cijfermatige onderbouwing bieden van het financiële risico bij overname, fusie of splitsing van ondernemingen. Met de onderbouwing wordt duidelijk welke financiële risico’s van ziekteverzuim, Ziektewet en WGA bij een bedrijfswijzigingen resteren voor de (gedeeltelijk) overgenomen entiteit en welke lasten worden overgedragen aan de verkrijger.

Voor vraagstukken die arbeidsdeskundige onderbouwing nodig hebben kunt u ook bij Enkwest terecht. Dankzij de deskundigheid van ons zusterbedrijf ENgage is ook de kennis van verzuimbegeleiding, WIA-beoordeling en bezwaar- en beroepszaken beschikbaar voor uw relaties.

Nb Abonnees van Enkwest helpen wij bij deze dienstverlening tegen een gereduceerd tarief.

Werkgeversadvies

Op 1 september 2010 is het nieuwe bedrijf ENgage werkgeversadvies van start gegaan.  Janthony Wielink is er trots op om samen met de collega's van ENgage kennis en ervaring van sociale en private zekerheid met de werkgevers te delen.

"Rond het dienstverband kunnen de kosten bij ziekte en arbeidsongeschiktheid erg hoog worden. Wij ondersteunen met toewijding werkgevers met als doel het besparen van kosten door gebruik te maken van kennis op gebied van sociale zekerheid en inkomensverzekeringen. Want de werkgever geeft ongemerkt veel te veel geld uit.

Regie op re-integratie; daar draait het om. Verzuimbeleid voor de eerste twee jaar van ziekte moet uitgebreid worden met of tot een re-integratiebeleid. Besef wat u doet en houdt als werkgever de touwtjes in handen. Wij helpen u daarbij graag."

De mensen van ENgage Werkgeversadvies B.V. hebben ruime ervaring bij grote en kleinere werkgevers op het gebied van schadelastbeheersing bij ziekte en langdurige arbeidsongeschiktheid. Als geen ander overzien zij het speelveld van publieke en private verzekeringsoplossingen.

Voor meer informatie klik hier.